Cauza bolilor este determinată de lipsa de energie și de excesul acesteia!

Ultima actualizare:

    În situații deosebite trebuie să apelăm la o dietă specialăSursa foto: Click.ro
În situații deosebite trebuie să apelăm la o dietă specialăSursa foto: Click.ro

Cauza bolilor este determinată de lipsa de energie și de excesul acesteia! De aceea, cercetătorii chinezi susţin că fiecare dintre noi are posibilitatea să-și conserve echilibrul interior practicând anumite exerciții, foarte importante, pe care ei le numesc „poarta de aur spre fericire”.

Dacă vrem să ne păstram sănătatea la cota performanțelor, cercetătorii chinezi ne recomandă să practicăm trei exerciții și sănătatea voastră nu va avea de suferit.

1.În perioadele marcate de stres, alegeți o dietă specială

În perioadele marcate de stres și la  trecerea dintre anotimpuri, specialiştii chinezi ne recomandă să optăm pentru o dietă specială.

În astfel de situaţii, organismul şi creierul, datorită stării de încordare, sunt supraîncălzite și atunci apare excesul de energie Yang. De aceea, pentru a readuce calmul în organism şi în creier, trebuie să consumăm alimente cu energie Yin. În astfel de situații, meniul nostru trebuie să conțină multe fructe şi legume crude, lapte şi brânzeturi din soia, dar și  cereale integrale. Mai mult, în momentele de încordare, specialiştii chinezi ne recomandă să nu consumăm nici un sortiment de carne.

2.Surâsul interior - un dialog între trup și suflet

Cercetătorii chinezi consideră că bucuria și seninătatea sunt emoţii specifice inimii. Când aceste sentimente benefice lipsesc ( din diverse cauze), trebuie să le provocăm și această problemă delicată poate fi rezolvată cu ajutorul ”surâsului interior”. Testată în timp, eficiența acestui exercițiu are rezultate extraordinare asupra sănătății noastre!

Concret, dimineaţa sau când timpul ne permite, să zâmbim, dar nu în oglindă, ci în interior. În timpul acestui exercițiu trebuie să ne imaginăm că ne vizualizăm organele vitale: inima, plămânii, rinichii şi lor le adresăm numai gânduri bune, de recunoştinţă şi de sănătate şi să le adresăm un zâmbet, aşa cum procedăm cu o persoană pe care o iubim. În aceste momente ne împrietenim cu noi înşine, susţin înţelepţii chinezi, iar prin acest dialog dintre corp şi spirit avem acces la uriaşa energie pe care ne-a dăruit-o natura și noi avem datoria să învăţăm s-o folosim. 

3. Există șase sunete care ne relaxează 

Pentru a fi mereu în formă şi pentru a trăi mai mult, medicina chineză ne mai dezvăluie un secret. În acest caz, este bine să practicăm, deseori, un exercițiu la îndemâna noastră, folosind şase sunete cu efecte terapeutice dovedite. Cercetările susţinute pe această temă au demonstrat că unele unde sonore contribuie la relaxare, iar altele stimulează funcţiile organismului. Mai mult, cele şase sunete terapeutice reprezintă o tehnologie la îndemâna noastră, pe cât de simplă, pe atât de eficientă, care menţine starea de sănătate a organelor interne.

Exercițiul terapeutic constă în pronunţarea fiecărui sunet de şase ori, în momentul când respirăm şi, în acest timp, să vizualizăm organul pe care vrem să-l stimulăm:

  • Ficatul este stimulat cu ajutorul sunetului ”șu”;
  • Inima este stimulată prin sunetul ”ha”;
  • Stomacul este stimulat prin sunetul ”hu”;
  • Plămânii sunt stimulați cu ajutorul sunetului "șeu”;
  • Rinichii sunt stimulați pronunțând sunetul ”fu”;
  • Vezica biliară este stimulată prin sunetul ”shii”. 
image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net