Ce a pățit o femeie după 20 de ani de la o operație

Durerea de spate intensă și persistentă, care împiedică pacientul să își desfășoare activitățile zilnice obișnuite și afectează calitatea vieții, poate indica o afectare a coloanei vertebrale. Hernia de disc este o afecțiune frecvent întâlnită odată cu înaintarea în vârstă și apare ca urmare a deteriorării unuia sau a mai multor discuri intervertebrale. Netratată, poate da complicații severe, precum afectarea mobilității sau sindromul „coadă de cal”.

image

Cu hernie de disc lombară s-a confruntat și Corina, o pacientă în vârstă de 55 de ani. A primit acest diagnostic nu o dată, ci de două ori. Prima dată hernia s-a produs la nivelul L4-L5, în urmă cu douăzeci de ani, când simptomele erau destul de agresive. A fost operată de Dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR. Intervenția a fost un succes, iar femeia nu a mai avut probleme.

Odată cu trecerea timpului însă, din cauza suprasolicitării coloanei după o sarcină gemelară și mai multe kilograme în plus, Corina a început să aibă din nou dureri lombare, disconfort și picioarele amorțite. A luat astfel decizia să revină la o consultație la SANADOR, la medicul care a operat-o și prima dată, Dr. Ovidiu Grămescu. Acesta i-a recomandat efectuarea unui examen RMN de coloană totală, cu substanță de contrast. În urma investigației, diagnosticul a fost stabilit: hernie la nivelul L5-S1, pe partea stângă, cu o gravă afectare a rădăcinilor nervoase. Pentru că și acum pacienta avea simptome severe, Corina a fost programată pentru intervenție chirurgicală la Spitalul Clinic SANADOR.

Și de această dată operația a decurs fără probleme, finalizându-se cu succes. După intervenție, pacienta a fost transferată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru monitorizare și recuperare, apoi în secția de specialitate, unde a continuat recuperarea până la externare. În prezent, Corina se simte foarte bine, nu mai are dureri și continuă programul de recuperare medicală prin exerciții de kinetoterapie recomandate de medicul de medicină fizică și de reabilitare.

La SANADOR, pacienții cu afecțiuni ale coloanei vertebrale au acces la consulturi de specialitate și la investigații imagistice avansate, realizate cu echipamente ultraperformate precum RMN 3 Tesla și CT 128-slice, pentru un diagnostic cât mai corect.

Intervențiile de neurochirurgie sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, în condiții sporite de siguranță, de medici foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență, într-un bloc operator foarte bine dotat. Operațiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR cu ajutorul unor tehnologii de top și a unor echipamente avansate, precum microscoapele operatorii Zeiss Kinevo 900 și sistemul de neuronavigație Medtronic. Astfel de intervenții au multiple avantaje pentru pacienți: recuperare rapidă, risc redus de complicații, spitalizare de scurtă durată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
image png
vouchere de vacanta jpg
1 maaaaaare Boieri cu iflic jpg jpeg
masina de spalat webp
image png
NUPO   regim de slabire (2) jpg
Dumitru Constantin Dulcan jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net