Ce afecţiuni tratezi cu mugurii de brad

Ultima actualizare:

Brazii sunt, de obicei, cunoscuţi pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, însă aceştia au beneficii importante asupra organismului. Mugurii de brad sunt un adevărat izvor de sănătate pentru corp, cu efecte terapeutice multiple. Iată câteva afecţiuni care pot fi ameliorate cu muguri de brad!

Tuse şi bronşită cronicăSe iau zilnic 6-10 linguriţe de sirop de brad preparat la rece în miere. Acest preparat are efecte dezinfectante, calmante şi ajută la regenerarea ţesuturilor lezate de infecţii. Se face şi gargară cu două linguriţe de tinctură de muguri de brad diluate într-un sfert de pahar de apă.Lipsa poftei de mâncareÎnainte de fiecare masă se bea o jumătate de pahar de sirop de brad cu miere, diluat cu apă. Luat cu 10-15 minute înainte de masă, acest remediu are efecte excelente de stimulare a digestiei.MigrenăSe consumă 4-5 muguri de brad proaspeţi, mestecându-i îndelung. În lipsa acestora, se poate bea puţin sirop în miere diluat cu apă de izvor. Se face concomitent un masaj uşor pe tâmple şi pe frunte, cu tinctura de muguri de brad.AnemieSe face o cură de două săptămâni, timp în care se iau cu un sfert de ora înainte de fiecare masă câte 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad obţinut în miere. Mugurii de brad au efecte vitaminizante, stimulează şi reglează metabolismul, având efecte regenerante.

Cum se prepară siropul

La 1 kg de muguri de brad se adaugă 2,5 litri de apă rece şi se pune la fiert 20-25 minute. Se lasă la răcit, apoi se strecoară printr-o sită deasă. Lichidul obţinut se lasă câteva ore la decantat (2 - 4 ore), apoi se strecoară. Se amestecă cu zahăr în proporţie de 1 la 1, adică la 1 litru de lichid se pune 1 kg de zahăr. Se pune din nou la fiert până când are consistenţa unui sirop nici prea lichid, dar nici prea dens. Se toarnă în sticle de culoare închisă şi se adaugă un deget, două, de alcool. Se sigilează sticlele şi se lasă până a doua zi, când se depozitează în loc răcoros, conform www.alegesanatos.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net