Ce analize trebuie făcute periodic pentru prevenirea bolilor grave

Ultima actualizare:

    Mergi la medic înainte de a fi prea târziu!
Mergi la medic înainte de a fi prea târziu!

În condiţiile în care tot mai mulţi români sunt diagnosticaţi cu afecţiuni grave, care ar fi putut fi prevenite sau tratate dacă ar fi fost depistate la timp, medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte prevenţia.

În urma Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate, 20% din persoanele examinate au descoperit cel puţin o afecţiune nouă, de care nu ştiau. În plus, bilanțul a arătat că sunt oameni care nu au făcut niciodată analize medicale ale sângelui, în timp ce 91% dintre femei nu efectuaseră niciun test Babeş-Papanicolau în ultimii trei ani. Specialiștii Centrul de Medicină Integrativă Secom arată că în prezent există instrumente complete de prevenție, care ajută la monitorizarea sănătății și care trebuie făcute periodic. Acestea sunt:

- Vizitele periodice la medicul de familie

- Analize anuale: electrocardiograme, măsurarea tensiunii arteriale, ecografie abdomeno-pelvină, ecografie mamară și testul Babeş-Papanicolau pentru femei, radiografie pulmonară pentru fumători, consult stomatologic, ginecologic, oftalmologic și endocrinologic, examene coproparazitologice pentru copii si adulți.

- Susținerea imunității în perioadele solicitante sau în sezonul rece cu vitamine și minerale esențiale bunei funcționări a organismului

- Electroscanarea interstițială pentru depistarea precoce a dezechilibrelor din organism care apar înainte ca bolile să se instaleze și să fie depistate prin analize sangvine.

“Prevenția înseamnă în primul rând să ne cunoaștem corpul, să observăm orice modificare funcțională, iar în ziua de azi avem la îndemână instrumente moderne, simple, non-invazive, așa cum este electroscanarea interstițială, care ne permit să fim cu un pas înaintea bolilor și ne oferă o imagine de ansamblu a întregului organism. Aceasta abordare este încadrată în conceptul de “medicină funcțională”. Depistând și corectând la timp dezechilibrele din organism, putem evita sau încetini evoluția spre boli cronice”, spune dr. Ana Costea, Coordonator Centru de Medicină Integrativă Secom.

Cele mai recente date arată că incidența cancerului în România este în creștere, cu 274 de cazuri noi la 100.000 de locuitori (2012), față de 266 (2011). Un studiu internațional derulat în 2014 arată că 46% din cancere sunt diagnosticate prea târziu, în stadii avansate, ceea ce reduce șansele de supraviețuire. În același timp, numărul românilor diagnosticați cu afecțiuni psihice a crescut cu 25% în ultimii ani, în timp ce România ocupă locul 3 în Europa privind numărul pacienților cu boli mentale, cu 1100 de bolnavi la suta de mii de locuitori, într-un clasament care cuprinde 23 de țări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net