Ce beneficii aduc fructele de mare?

Înainte să te apuci de gătit, este bine să ştii că fructele de mare trebuie să fie proaspete, altfel rişti să te îmbolnăveşti. Este recomandat să le cumperi vii, în special midiile şi stridiile, sau congelate.

Creveţii au efect antiinflamator

Printre cele mai populare fructe de mare se numără creveţii. Sunt o sursă bogată de magneziu, vitamina B12, zinc şi cupru. De aceea, creveţii au un efect puternic antiinflamator şi anticancerigen, prevenind în special apariţia cancerului de colon. Acizii graşi Omega 3 previn îmbătrânirea prematură. Se pot consuma în salate şi în sosuri, dar se pot pregăti şi separat.

Poţi preveni tuburările de memorie mâncând crabi

Fiindcă au puţine calorii şi grăsimi, crabii sunt ideali pentru persoanele care suferă de boli ale inimii. Cromul conţinut de aceştia ajută lă păstrarea unui nivel normal al glucozei în sânge. Bogată în iod, fosfor şi lecitină, carnea de crab previne apariţia tulburărilor de memorie şi ajută la o mai bună concentrare. Crabul se poate consuma fiert, la cuptor sau prăjit. Este delicios şi în salate.

Homarii întăresc sistemul imunitar

Fie că se servesc fierţi, în salate, prăjiţi sau în supe, homarii sunt benefici pentru sănătate. Conţin potasiu, cupru, seleniu şi acizi graşi Omega 3, la fel ca majoritatea fructelor de mare. De aceea, ajută la întărirea sistemului imunitar şi previn apariţia bolilor de rinichi. Totodată, persoanele care includ în alimentaţia lor homari sunt protejaţi de artrită.

Midiile, de ajutor în curele de slăbire

Midiile conţin o mare cantitate de proteine, săruri minerale, fosfor, fier şi vitaminele A, B1, B2, B6, C şi K. Mulţumită acestui complex de vitamine, midiile au puterea de a preveni apariţia cancerului.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

FotoJet (1) jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
infidelitate 0 jpeg
filme de craciun
concediul de odihnă
FotoJet (1) jpg
femeie inele de aur mana bijuterii shutterstock 1966151602 jpg
cum poti avea succes la interviul de angajare jpeg
image
image
image
image
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022