Ce este bine să mănânci dacă ai rinită alergică
• Vitamina C ajută la prevenirea secreţiei de histamină şi reduce efectele poluării, care agravează alergiile. Persoanele cu boli alergice trebuie să includă cât mai des în dietă alimente bogate în vitamina C: citricele, pătrunjelul, varza, coacăzele, kiwi, ardeiul gras, broccoli, conopida.• Vitamina E poate reduce din intensitatea reacţiilor alergice. Un studiu a arătat că o dietă săracă în vitamina E creşte de 3 ori riscul de a face o alergie. Uleiurile (de floarea-soarelui, de măsline), alunele, migdalele, peştele gras sunt surse de vitamina E.• Quercitina este un antioxidant şi un antiinflamator puternic, care poate inhiba eliberarea de histamină. O găsim în ceapă, ceai verde, afine, ardei iute şi mere. • Magneziul. Un nivel scăzut al acestui mineral (prezent în banane, linte şi orez brun) poate creşte incidenţa alergiilor şi a astmului. În plus, magneziul are efect benefic în îngustarea bronhiilor, specifică astmului.