Ce este milia și cum se tratează

Ultima actualizare:

    Pe lânga zona de sub ochi, mai este expusă la milia şi zona pomeţilor.www.clicksanatate.ro
Pe lânga zona de sub ochi, mai este expusă la milia şi zona pomeţilor.www.clicksanatate.ro

Acneea nu este tocmai o problemă ușor de tratat, mai ales dacă te confrunți și cu  acele mici puncte albe ce pot fi extrem de ușor confundate cu celebrele coșuri.

Acele puncte albe nu au nici pe departe vreo asemănare cu coșurile provocate de acnee, însă sunt la fel de inestetice și adesea îți pot da mari bătăi de cap.Milia se traduce ca fiind acele punctulețe mici, albe ce apar mai ales în jurul ochilor.  În realitate, ele sunt niște mici chisturi formate din cheratină, și nu pot fi extrase sub nicio formă asemeni comedoamelor( coșurile).

Cine se confruntă cu milia?

Nu există o clasificare anume pentru această afecțiune, însă persoanele care s-au confruntat în repetate rânduri cu arsuri solare sunt mult mai expuse la a se confrunta cu milia.

Pe lânga zona de sub ochi mai este expusă și zona pomeților.De principiu apare atunci când celulele moarte se unesc, rămânând astfel blocate sub piele, și  formând chisturi mici, tari și inestetice. Anumite afecțiuni ale pielii precum rozacee sau mătreață pot facilita apariția miliei, dar și anumite traume la nivelul pielii precum herpesul.

În urma arsurilor solare pielea rămâne mai goasă, dură și eliminarea celulelor moarte prin intermediul procesului natural de refacere al pielii poate favoriza blocarea porilor.

Află pe Clicksanatate.ro cum se tratează milia!

Iată la ce poți folosi cojile de la cartofi!

Polipii uterini, de la sângerări abundente la infertilitate

image
image
image
image
image
image
index webp
locuri de munca acasa jpg
Bebeluș foto pixabay
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg