Ce este sindromul de stres COVID-19, care sunt simptomele și cum se poate trata. Explicațiile doctorului Florin Bebeșel
Pandemia de coronavirus continuă să lase urme adânci. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că tot mai multe persoane suferă de sindromul de stres COVID-19. Dr. Florin Bebeșel spune că există o terapie pentru tratarea acestei afecțiuni.
Unul din trei pacienți cu SARS-CoV-2 se confruntă cu tulburări emoționale și neurologice, la şase luni după rezultatul pozitiv la testul de coronavirus, conform unui studiu realizat de Universitatea din Oxford, publicat în prestigioasa revistă The Lancet Psychiatry.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au avut un risc crescut cu 44% de a dezvolta boli neurologice și psihice, comparativ cu persoanele care suferă de gripă. Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat datele medicale a peste 236.000 de pacienţi afectaţi de COVID-19, cei mai mulţi din Statele Unite ale Americii.
Cei care dezvoltă această afecțiune nu se mai pot concentra la locul de muncă, se tem să iasă din casă și au dezvoltat anxietate generalizată.
Tratament pentru sindromul de stres COVID-19
Acupunctura ajută în tratamentul anxietății, fiind o metodă de tratament eficientă, implicit în sindromul de stres COVID-19, problemă medicală cu implicații severe pe termen mediu și lung. Nu se substituie medicinei alopate, ci o completează când situația o impune. „Încă din momentul declanșării epidemiei în China, tratamentele acordate în spitalele din această țară au fost însoțite de aplicarea evaluării și tratamentului cu MTC, pentru circa 85% dintre pacienți. Protocoalele de Acupunctură aplicate au fost supuse studiului științific și publicate în reviste științifice celebre ca Science. S-a constatat că pacienții tratați cu medicină alopată, dar și cu Acupunctură și plante medicinale chinezești, s-au recuperat mai repede decât cei tratați doar cu medicină alopată”, a precizat doctorul Florin Bebeșel.
Potrivit teoriei MTC, viaţa şi sănătatea sunt menţinute prin intermediul unei energii vitale numite QI. Orice perturbare a acestei energii vitale cauzează boală.
Rolul acupuncturii este tocmai de a debloca şi regla circulaţia energiei vitale, restabilind astfel echilibrul energetic.
Citește:Cum funcţionează acupunctura