Ce nu ştiai despre sărut
Simbol al afecţiunii, sărutul nu doar că reduce nivelul stresului, ci poate crea mai multă pasiune şi plăcere când vine vorba de viaţa sexuală de cuplu. Însă mai sunt şi alte lucruri mai puţin ştiute când vine vorba de sărut. Iată câteva dintre ele!
Este cunoscut faptul că sărutul este doar unul dintre primii paşi ai unui act sexual. Un simplu sărut poate declanşa la nivel cerebral reacţii intense, reducând în unele cazuri senzaţia de durere şi chiar stările de nervozitate. În timpul sărutului se eliberează tensiunea acumulată şi se reduce şi nivelul de cortizol, cunoscut sub denumirea de hormon al stresului.
Sărutul, prim pas pentru consolidarea relaţiei
Tu obişnuieşti să îţi săruţi partenerul când pleci sau când revii acasă? Chiar şi sărutul ,,pe fugă” este un element important când vine vorba de consolidarea relaţiei voastre. Legătura dintre parteneri devine una mult mai strânsă.
Creşte ritmul cardiac
Deoarece buzele sunt zone mult mai sensibile decât buricele degetelor, senzaţia resimţită în timpul sărutului poate face ca ritmul cardiac să ,,accelereze”. Acesta poată să ajungă în timpul unui sărut pasional de la 50-60 de bătăi pe minut, chiar şi la peste 100 de bătăi pe minut.