Ce pățești dacă mănânci prea multe ouă de Paști
Consumul excesiv de ouă poate dăuna, ne avertizează specialiștii. Mai mult decât oul în sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dăunează.
Consumul excesiv de ouă poate dăuna, ne avertizează specialiștii. Mai mult decât oul în sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dăunează. Oul fiert rămâne cea mai bună metodă de a-l prepara, atât pentru a lua toate vitaminele conținute în el, cât și pentru a evita probleme, precum creșterea colesterolului.
Ce pățești dacă mănânci prea multe ouă de Paști – prea multe grăsimi saturate, cauza creșterii colesterolului
Grăsimile conțin foarte multe vitamine, dar și minerale ce ajută enorm la menținerea sănătății. Printre altele, ouăle conțin și grăsimi, 11% din conținutul unui ou este grăsime.
Cea mai mare cantitate de grăsimi se găsește în gălbenuș, albușul conținând doar 0,05% grăsime. !7% din grăsimile din ou sunt polinesaturrate, 44% sunt mononesaturate și doar 32% sunt grăsimi saturate.
Descoperă pe clicksanatate.ro ce riști dacă mănânci prea multe ouă de Paște