Ce rol are avocado în menţinerea sănătăţii

Ultima actualizare:

    Avocado reglează hipertensiunea arterială, prin conţinutul bogat de potasiu
Avocado reglează hipertensiunea arterială, prin conţinutul bogat de potasiu

Cremos, cu un gust aparte, avocado este denumit şi untul vegetal. El figurează pe lista alimentelor cu cele mai înalte valori nutriţionale, conţinând o mare varietate de substanţe nutritive, inclusiv 20 de vitamine şi minerale. Iată ce beneficii aduce în organismul nostru consumul frecvent de avocado.

  • Are proprietăţi antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanşării diverselor tipuri de cancer;
  • Are capacitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei şi a hepatitei virale, potrivit cercetătorilor japonezi;
  • Ajută la creşterea nivelului de colesterol bun în organism (HDL) şi la reducerea celui rău (LDL), precum şi la diminuarea numărului de trigliceride în sânge;
  • Îmbunătăţeşte vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteină (ce previne şi stopează degenerarea maculară asociată cu înaintarea în vârstă şi cataracta);
  • Reglează nivelul glicemiei şi controlează diabetul, reducând rezistenţa la insulină a organismului, prin grăsimile sănătoase şi fibrele solubile conţinute;
  • Menţine sănătatea sistemului cardiovascular, prin conţinutul în vitamina B6 şi acid folic, două substanţe care reglează nivelul. Întrucât conţine vitamina E şi grăsimi mononesaturate, avocado protejează inima şi susţine activitatea cardiacă;
  • Reglează hipertensiunea arterială, prin conţinutul bogat de potasiu;
  • Previne malformaţiile congenitale graţie acidului folic furnizat din plin organismului (250 g de avocado pe zi asigură femeilor însărcinate 23% din doza de acid folic recomandată zilnic);
  • Întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, prin antioxidanţii din compoziţie, care întăresc sistemul imunitar, protejează celulele şi echilibrează funcţiile sistemului nervos, conform www.sfatulmedicului.ro;
  • Combate halena, curăţând sistemul intestinal şi reglând cantitatea de toxine din organism, precum şi înlăturând fenomenul de gură uscată;
  • Tratează diverse afecţiuni dermatologice (psoriazisul în special), prin efectul semnificativ de hidratare a pielii;
  • Înfrumuseţează pielea şi părul, conferindu-le strălucire şi vitalitate;
  • Creşte densitatea osoasă, prin conţinutul bogat în vitamina K (aşadar, previne osteoporoza şi ajută sistemul osos al copiilor să se dezvolte în mod optim);
  • Menţine sănătatea sistemului digestiv, prin conţinutul de fibre insolubile (75%) şi solubile (25%). Fibrele insolubile curăţă colonul şi previne constipaţia şi cancerul colorectal, pe când cele solubile reglează apetitul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net