Ce se întâmplă dacă renunți la consumul de pâine?

Ultima actualizare:

    Dacă renunţi definitiv la pâine, corpul va începe să producă mai multe cetone, adică te poţi confrunta cu stări de ameţeală, greaţă, insomnii.www.clicksanatate.ro
Dacă renunţi definitiv la pâine, corpul va începe să producă mai multe cetone, adică te poţi confrunta cu stări de ameţeală, greaţă, insomnii.www.clicksanatate.ro

Pâinea este unul dintre alimentele consumate aproape zilnic. La nivel mondial, reprezintă 20% din aportul total de calorii. Dacă te gândești să renunți la consumul de pâine, trebuie să știi că părerile nutriționiștilor sunt împărțite.

Datorită conținutului de carbohidrați, pâinea este considerată a fi un aliment de bază în alimentație. În cazul în care vrei să renunți la ea, este indicat să îți iei porția de carbohidrați din altă parte.

O lună de zile fără pâine

Nu te gândi că țesutul adipos de pe abdomen va dispărea ca prin minune. Primul efect resimțit este doza mare de energie și lipsa balonării.

Elimină apa din organism

Creierul are nevoie de carbohidrați, deoarece aceștia reprezintă sursa principală de energie. Dacă renunți definitiv la pâine, corpul va începe să producă mai multe cetone, adică te poți confrunta cu stări de amețeală, greață, insomnii.

Cerealele integrale, cea mai bună sursă de carbohidrați

Poți să înlocuiești pâinea cu cerealele integrale mai ales că grâul conține fibre și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Totodată, ajută la menținerea sănătății vaselor sangvine.

Uită de constipație!

Lipsa pâinii reduce riscul de obezitate și boli cronice. Cerealele integrale sunt recomandate pentru reglarea scaunelor datorită conținutului de fibre.

Află pe clicksanatate.ro ce urmări mai are renunțarea la pâine!

Pericolele ascunse ale dietei corset

Fața, oglinda sănătății tale

image
image
image
image
image
image
spital arad jpg
DSCF5056 jpg
new year 4720585 1280 jpg
index (3) jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
Untitled jpeg
rujeola jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg