Ce secrete are pâinea și de ce trebuie să te intereseze
Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de pe întreaga planetă și ne oferă o mare parte a necesarului zilnic de calorii.
Din păcate, există numeroase mituri referitoare la care este cea mai bună pâine pentru sănătatea ta și o cultură întreagă s-a dezvoltat în jurul acestor păreri. Însă deși oamenii susțin sus și tare că ei știu care este cea mai bună pâine pentru tine, nu există prea multă literatură științifică în spatele acestor afirmații.
Pentru a testa importanța fiecărui tip de pâine (albă și integrală) asupra organismului, cercetătorii au realizat un studiu, de două săptămâni, la care au participat 20 persoane. În timpul celor două săptămâni de studiu, cercetătorii au măsurat indicele glicemic al participanților la studiu. Acesta se calculează raportat la zahărul care există în sânge în urma consumului. Deși toate alimentele cauzează o creștere a zahărului din sânge, unele dintre ele determină o creștere alarmantă, nesănătoasă, a acestui indice. În general, creșterea semnificativă a indicelui glicemic este considerată periculoasă pentru că este asociată cu dezvoltarea rezistenței la insulină, un precursor al diabetului de tip II. Diabetul, la rândul său, este legat de dezvoltarea problemelor cardiace.