Ce spune culoarea ochilor despre sănătatea ta

Ultima actualizare:

Ochii nu sunt doar oglinda sufletului, ci şi a stării tale de sănătate. Culoarea lor poate spune multe despre bolile de care suferi sau la care eşti predispus. Uită-te mai atent în oglindă şi vezi unde te încadrezi.

Riscul de a dezvolta anumite boli depinde, evident, de mai mulţi factori – genetici, de mediu... Însă şi în funcţie de culoarea ochilor se poate estima dacă, cel puţin în teorie, eşti predispus la respectivele afecţiuni.

  • Căprui. Ai toleranţă scăzută la durere, eşti predispus la anxietate şi la dependenţă de alcool, risc crescut de a face vitiligo, însă e puţin probabil să faci cataractă sau cancer, aflăm de pe womansday.com. Cu cât sunt mai închişi la culoare, cu atât sunt mai protejaţi de radiaţiile UV.
  • Verzi. Ai o toleranţă ridicată la durere, risc scăzut de anxietate şi depresie, dar eşti predispus să dezvolţi cancer la ochi.
  • Albaştri. Şi tu ai toleranţă ridicată la durere şi nu eşti genul care să se lase răpus de anxietate, însă ochii tăi sunt sensibili şi rişti să dezvolţi melanom. Mare atenţie la consumul de alcool, pentru că eşti predispus la dependenţă.
  • Ochii înroşiţi. Se mai întâmplă să se înroşească din cauza expunerii la soare, prafului, apei din piscină, alergiilor. Însă dacă ochii tăi sunt mereu roşii, mergi la doctor. Poate ai o boală autoimună, o infecţie, o proastă funcţionare a sângelui etc.
  • Ochii îngălbeniţi. Dacă partea albă a ochilor tăi a căpătat o nuanţă gălbuie, este semn că ai probleme cu ficatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net