Ce tipuri de băuturi trebuie să evitați atunci când vreți să slăbiți și cu ce le puteți înlocui. Sfaturi de la Cori Grămescu

Ultima actualizare:

    Smoothie-urile ar trebui evitate dacă vă doriți să slăbițiFOTO: Unsplash.com
Smoothie-urile ar trebui evitate dacă vă doriți să slăbițiFOTO: Unsplash.com

Beți multe lichide! Este unul dintre sfaturile specialiștilor pentru cei care vor să slăbească. Apă, sucuri naturale, ceaiuri. Sunt însă și băuturi care nu ar trebui consumate în exes. Specialista în nutriție Cori Grămescu ne dă câteva sfaturi prețioase.

”Atunci când vreți să slăbiți trebuie să fiți atenţi nu doar la caloriile din alimentele solide, ci şi la cele din băuturi”, scrie Cori Grămescu pe contul său de Instagram.

Trei tipuri de evitat în procesul de slăbire

Specialista în fitness și nutriție, Cori Grămescu, ne spune care sunt cele trei tipuri de băuturi de evitat în procesul de slăbire și cum le putem înlocui.

1️. Sucurile cu fructe consumate în exces, pot accentua pofta de mâncare şi chiar accelera creşterea în greutate. Fructele se pot consuma că atare pentru a-şi păstra aportul de fibre, iar atunci când vi se face poftă de suc de fructe puteți opta pentru limonadă neîndulcită sau apă infuzată, variante mult mai sănătoase şi mai prietenoase cu silueta.

2️. Cafeaua consumată cu frişcă sau sirop poate fi o adevărată bombă calorică. Astfel de băuturi pot ajunge să aibă numărul de calorii echivalent unei prăjituri, iar marea problemă este că de cele mai mute ori cei care le consumă nu le calculează la totalul caloriilor dintr-o zi. Sfatul meu pentru cei care optează pentru cafea cu frişcă sau sirop şi nu pot bea cafeaua simplă este să înlocuiască aceste variante cu cafea cu lapte de migdale sau matcha latte. Însă mare atenţie, nu mai mult de o cafea pe zi, deoarece cafeaua aduce un plus de stres organismului, iar consumată în exces poate inhiba procesul de slăbire.

3️. Smoothie-urile ar trebui şi ele evitate dacă vă doriți să slăbiți. Smoothie-urile sunt greu de estimat caloric şi deseori le trecem cu vederea. Pe lângă fructe şi legume, într-o astfel de băutură regăsim ingrediente sănătoase, însă cu un aport caloric ridicat cum sunt nucile, seminţele, laptele sau laptele vegetal, peste care se adaugă zahăr, miere sau tot felul de siropuri.

O astfel de băutură poate să ajungă să aibă peste 500 de calorii. Dacă totuşi vă doriți să consumați ocazional un smoothie atunci recomandarea mea este să pregătiti unul acasă din 2 felii de ananas, cu tot cu miezul fibros al fructului care este bogat în bromelaină, puţin ghimbir, castravete, 2-3 fire de ţelină apio, măr, baby spanac, lămâie şi pătrunjel. Astfel obţinem o combinaţie gustoasă, nutritivă, care stimulează drenajul şi ne dă energie cu mai puţin de 300 de calorii.

Citește și:

Dieta 16:8. Cum se ţine, meniu şi câte kilograme poţi slăbi

Smoothie-ul tău este, oare, sănătos? 

image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
calendar ortodox 2021 3 iunie sfantul mucenic luchilian png
Alexandru Ioan Cuza
Luna pamant astronaut spatiu FOTO Shutterstock jpg
politie jpg
masina, viteza freepik jpg