Ce trebuie să evităm pentru a avea o inimă sănătoasă. Sfaturi prețioase de la cardiologi

Ultima actualizare:

Sănătatea inimii este unul dintre cei mai importanți factori din viața noastră. De la stres, boli cronice, și până la dietă, totul are un efect asupra sănătății, iar dacă unii dintre acești factori nu îi putem controla, dieta, cu siguranță, este în mâinile noastre. Un doctor cardiolog vine cu sfaturi despre ce tipuri de mâncare să evităm pentru o inimă sănătoasă. 

Carnea roșie este periculoasă pentru inimă, conform medicului. / foto: freepik.com
Carnea roșie este periculoasă pentru inimă, conform medicului. / foto: freepik.com

Starea de sănătate a inimii este unul dintre factorii cruciali necesari pentru o viață îndelungată și sănătoasă. Fie că este spre bine sau rău, condiția inimii noastră are efecte la care, poate, nici măcar nu ne gândim, influențându-ne fiecare aspect din viața de zi cu zi. În cazurile cele mai nefericite, dacă la muncă prestați activități fizice, se poate chiar ajunge în situația în care sănătatea vă obligă să renunțați la serviciu, măcar o perioadă.

Conform articolului dailymail.co.uk, doctorul cardiolog Deepak Bhatt vine cu sfaturi pentru o dietă cât mai sănătoasă pentru inima noastră. Dacă în cazul băuturilor energizante și a dulciurilor deja nu se mai îndoia nimeni că ne afectează sănătatea, altele dintre lucrurile pe care acesta ne spune să le evităm pot surprinde. De exemplu, un astfel de caz ar fi uleiul de cocos. Conform doctorului, din cauza conținutului ridicat de grăsime din ulei, înseamnă că produsul trebuie folosit cu moderație, altfel riscăm să ne ridicăm nivelul de colesterol din corp.

Carnea roșie, un pericol pentru sănătate

Deja există mai multe studii despre efectul cărnii roșii asupra corpului, iar doctorul cardiolog declară, conform sursei, că aceasta „crește riscul bolilor de inimă și a cancerului”. Deși carnea roșie este comună în întreg Occidentul, România nefăcând excepție, trebuie consumată cu atenție. Aceasta crește nivelul colesterolului și a tensiunii arteriale, ba chiar poate interacționa negativ cu tractul digestiv.

Printre sfaturile medicului se numără și alte lucruri la care, mai mult ca sigur, deja ne așteptam, precum alcoolul și fast-food-ul. Potrivit acestuia, teoria cum că alcoolul poate fi benefic sănătății este doar un mit, catalogându-l drept „calorii simple, fără altă valoare nutrițională”. Cât despre fast-food, Bhatt avertizează oamenii despre conținutul ridicat de sare folosit de companiile de fast-food. Odată ce în organism este prezent un nivel atât de ridicat de sare, se ajunge în situația în care unele medicamente nu își mai pot face efectul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net