Ce trebuie să știi despre porumb când ești la dietă
Porumbul fiert reprezintă un deliciu al sezonului. Cu toate acestea, pe seama porumbului au apărut tot felul de mituri. Mulţi oameni sunt convinşi că acesta nu este sănătos.
Bogat în hidrocarburi, amidon, vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu și potasiu, porumbul are o serie de beneficii pentru sănătate. Protejează inima, rinichii, ficatul, mărește vitalitatea și are efecte benefice și asupra sistemului nervos.
O cană de boabe de porumb dulce furnizează o cantitate de 132 de calorii, 29,3 grame de carbohidrați și 4,2 grame de fibre alimentare. Raportat la o dietă optimă de 2000 de calorii pe zi, porumbul dulce acoperă aproximativ 10% din necesarul zilnic de carbohidrați și 17% din doza zilnică recomandată de fibre.
Porumbul nu îngrașă
Când vine vorba de diete şi cure de slăbire eficiente, porumbul fiert, servit ca garnitură, poate deveni un aliat puternic. Porumbul conţine carbohidraţi, dar un ştiulete sănătos nu depăşeşte 100 de calorii, ceea ce înseamnă că te poţi răsfăţa cu o cină uşoară, de sezon, care este şi delicioasă, nu doar de slăbit.
Porumbul conţine proteine, care acţionează ca un combustibil pentru metabolism, dar, în acelaşi timp, are un conţinut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face mai eficient şi hrănitor decât o friptură grasă.
După o porţie de porumb fiert nu vei simţi multă vreme senzaţia de foame. Mai mult, unii compuşi din porumbul fier acţionează asupra mecanismelor celulare de hidroliză a grăsimilor aflate în exces.
Află pe clicksanatate.ro dacă își pierde substanțele nutritive prin fierbere!