Ce trebuie să ştii despre valabilitatea alimentelor

Ultima actualizare:

    Mai citeşte în revista  „Click! pentru femei”  de vineri: Cofeturi  cu pepene galben, laxative la  îndemâna oricui
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei” de vineri: Cofeturi cu pepene galben, laxative la îndemâna oricui

Fiecare produs alimentar are o perioadă optimă pentru a putea fi consumat, în care îşi păstrează nealterate toate calităţile nutriţionale. Legislaţia europeană o numeşte „data durabilităţii minimale‟, de care trebuie să ţii cont dacă nu vrei să îţi pui sănătatea în pericol. Află mai multe din revista „Click! pentru femei“ care sunt acestea!

Rolul termenului de valabilitate. Scopul acestuia constă în a-l ajuta pe consumator să utilizeze produsele într-un mod care să nu-i pericliteze sănătatea. Termenul de valabilitate este considerat a fi valid doar în condiţiile în care produsul a fost intact şi nedeteriorat în momentul achiziţionării. Ulterior, cumpărătorul trebuie să respecte întocmai indicaţiile inscripţionate pe ambalaj de producător, referitoare la temperatură şi la modul de depozitare.Riscul consumării alimentelor expirate. Termenul „a se consuma înainte de“ indică foarte clar că este contraindicată consumarea unui aliment care a depăşit perioada de valabilitate inscripţionată pe ambalaj. Dacă se întâmplă totuşi să faci acest lucru, trebuie să ai în vedere că te expui atât toxiinfecţiilor alimentare, cât şi contaminării cu Salmonella sau Listeria. Printre cele mai periculoase alimente expirate se numără lactatele, ouăle, carnea şi produsele gata preparate sau semipreparate.

Data expirării nu garantează siguranţa produselor. În cazul condiţiilor precare de depozitare, chiar dacă alimentele sunt valabile, în realitate ele pot fi expirate. De aceea, este indicată evaluarea realizată de consumator, care va ţine cont de câteva criterii simple: culoare, miros, gust, textură. Dacă acestea prezintă modificări, respectivele alimente trebuie aruncate.Cât sunt proaspete. Ouăle sunt considerate a fi proaspete în primele 9 zile, deşi termenul de valabilitate al acestora este de 28 de zile, însă după perioada de 9 zile vor necesita o preparare mai îndelungată. Produsele feliate, indiferent de termenul de valabilitate propus de producător, trebuie consumate în maximum 2 zile. Cel mai perisabil produs este carnea tocată, care trebuie consumată în ziua cumpărării, chiar dacă are un termen de valabilitate mai mare.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net