Ce trebuie să știm despre detoxifiere
O cantitate prea mare de toxine, acumulată în organism, este dăunătoare pentru sănătatea noastră. De aceea, este firesc să cunoaștem simptomele care ne arată că este momentul să recurgem la o cură de detoxifiere.
Opinia nutriționiștilor
Totdeauna, hrana nesănăoasă, stresul și oboseala perturbă activitatea ficatului în organism, susțin terapeuții. Și, când ficatul nostru este suprasolicitat, nutriționiștii ne recomandă să recurgem la o cură de detoxifiere. De aceea, este firesc să cunoaștem semnele care ne arată că , într-adevăr, avem prea multe toxine în organism și trebuie să le eliminăm.
Oboseala permanentă, un semn că organismul se luptă cu toxinele
Deseori, constatăm o stare de somnolență chiar atunci când am dormit mai multe ore, dar oboseala nu ne părăsește. Terapeuții consideră că această oboseală este un semn care dovedește că organismul nostru este copleșit de toxine și vrea să le elimine. Totuși, în astfel de momente, specialiștii precizează că nu trebuie să bem cafea și nici să consumăm dulciuri, deoarece aceste alimente nu revigorează corpul, ci dimpotrivă. Mai mult, când starea de oboseală se menține, este un semn că organismul nostru a acumulat multe toxine și se străduiește să le îndepărteze. Când s-au acumulat multe toxine în corpul nostru , sistemul imunitar este slăbit, iar virozele ne afectează mai des . De aceea, curele de detoxifiere sunt recomandate de specialiști.
Programul de detoxifiere împlinit în 7 zile
Este bine să nu respectăm o dietă severă de detoxifiere care impune să consumăm doar legume și fructe. De aceea, în programul de detoxifiere să alegem alimente bogate în nutrimente necesare organismului , dar care să elimine toxinele din corp.
Alimentele recomandate de nutriționiștii europeni
Fructele proaspete, congelate sau conservate în sucul lor natural. Cele mai recomandate în această dietă sunt: merele, perele, strugurii, portocalele, ananasul, nectarinele și pepenii. Putem să preparăm sucuri din aceste fructe și să nu le îndulcim suplimentar. *Legumele, condimentele și verdețurile, în formă proaspătă, congelate sau conservate în suc propriu, fără aditivi: Să alegem morcovii, ceapa verde, dovleceii, ciupercile, ardeii grași, roșiile, mărarul, usturoiul și ghimbirul. *Orezul brun * Cartofii obișnuiți sau dulci* Uleiul de măsline* Semințele crude și nesărate: nucile, arahidele, migdalele și fisticul* Mierea * Peștele proaspăt sau conservat în suc propriu: tonul, somonul, păstrăvul , codul sau macroul* Iaurtul simplu * Apa plată * Ceaiurile de plante sau fructe
Trebuie evitate următoarele alimente
*Carnea de pui, de curcan, carnea roșie, cârnații sau pateul* Prăjiturile, pâinea, biscuiții * Ciocolata, bomboanele, gemurile și dulciurile* * Cafeaua, alcoolul, băuturile dulci și carbogazoase , ceaiurile tari: negru și verde* Murăturile sosurile picante, maioneza*Laptele, brânzeturile, ouăle, untul