Ceaiul de cimbru te scapă de tuse

simeon stalpnicul png

Tusea este supărătoare şi te poate împiedica să dormi noaptea. Ca să scapi de ea, încearcă remedii naturale cărora le poţi adăuga o linguriţă de miere. Revista „Click! pentru femei" îţi arată cum să le prepari.

Sirop de ceapă cu miere

În cazul în care nu ai o ridiche neagră din care să faci un sirop pentru tuse, sigur ai în casă ceapă. Cureţi 3 cepe şi le tai mărunt. Adaugi 150 ml de apă caldă şi 100 g de miere. Amesteci timp de 5 minute şi laşi la răcit. Strecori şi bei 3-4 linguri pe zi din siropul astfel format. Mai poţi face şi aşa: dai ceapa pe răzătoare, storci şi obţii un suc căruia îi adaugi 2 linguri de miere. Consumi de 3 ori pe zi.

Mai citeşte în revista “Click! pentru femei” de vineri:Cele mai frumoase paltoane

simeon stalpnicul png

Cimbru zdrobit

Specialiştii au hotărât că cimbrul e un tratament eficient pentru tuse sau infecţii respiratorii. Motivul: frunzuliţele au componente care ameliorează tusea. Ele relaxează traheea, muşchii care sunt implicaţi în tuse şi reduc inflamările. Dacă vrei să faci un ceai, opăreşte 2 linguriţe de frunze de cimbru zdrobite, într-o cană de apă fierbinte, filtrează şi bea din lichid de 2-3 ori pe zi.

Ceai de in, miere şi lămâie

Dacă fierbi seminţe de in în apă, vei obţine un lichid cleios, gros, dar care va calma gâtul în stările de criză de tuse. Mierea şi lămâia se comportă ca un antibiotic uşor şi transformă siropul într-unul plăcut la gust. Fierbe o cană de apă în care pui 2-3 linguriţe de seminţe de in, până când lichidul devine dens. Strecoară, adaugă 3 linguriţe de miere şi 3 de lămâie. Bea câte o lingură, de câteva ori pe zi.

«Siropul minune»

Un sirop folosit cu succes de 20 de ani în tratarea tusei este cel care conţine scai vânăt, tei, patlagină, muguri de pin, cimbrişor, miere şi propolis. Este recomandat în bronşite acute şi cronice, laringite, traheite acute şi cronice, tuse de diferite cauze. Se administrează astfel: la copii cu vârsta până în 5 ani: 2-3 linguriţe pe zi, la copii între 6 şi 12 ani: 4-5 linguriţe pe zi, la copii peste 12 ani şi la adulţi: 3-4 linguri pe zi. Durata unei cure este de minimum 5 zile.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
Ion Hristescu png
Roxana, alături Liviu Guță
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
3 paula seling png png
Deputatul Andrei Guruliov  Foto captură The Mirror
accident defileul jiului gj jpg
image
image
image
image
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg