Ceaiul matcha, eficient pentru stimularea imunității și arderea caloriilor

Ultima actualizare:

    Matcha stimulează memoriaFoto: pixabay.com
Matcha stimulează memoriaFoto: pixabay.com

Ceaiul matcha este originar din Japonia, dar popoarele din Oriental îndepărtat îl consumă de mii de ani. Acest ceai cu proprietăți miraculoase se obține prin transformarea în pudră a frunzelor tinere de Camellia sinensis ( ceaiul vrde). Pudra obținută este depozitată într-un mediu lipsit de oxigen și protejat de lumină; în acest mod se păstrează toate proprietățile sale antioxidante, precum și culoarea sa specială de un verde delicat.

O ceașcă de ceai de matcha oferă multe beneficii sănătății noastre

1. Stimulează metabolismul

Ceaiul de matcha stimulează metabolismul și contribuie la  pierderea surplusului de kilograme. Un studiu recent a arătat că  persoanele care  consumă regulat acest ceai pierd în greutate cu 25% mai repede decât cele care nu-l consumă. Îmbucurător este faptul că ceaiul nu are efecte secundare și nu crește tensiunea arterială sau pulsul.

2.Are efecte anti-cancer

Ceaiul matcha are în compoziție epigallocatechine (EGCG), substanțe  considerate a fi printre cei mai puternici și eficienți antioxidanți. EGCG conferă ceaiului puternice proprietăți în lupta împotriva cancerului și reușește să anihileze, de asemenea, radicalii liberi. Specialiștii susțin că acest ceai japonez conține de aproximativ de o sută de ori mai multe  substanțe active decât orice alt ceai comercializat pe piață.

3. Este un puternic energizant

Ca toate ceaiurile verzi, matcha conține, de asemenea, cafeină. O ceașcă de ceai fierbinte poate menține nivelul de energie ridicat un interval de câteva ore.

4. Are efecte anti-îmbătrânire

Ceaiul matcha are puternice proprietăți de prevenire a îmbătrânirii  premature, datorită conținutului său ridicat de antioxidanți. Ceaiul matcha protejează, de asemenea, împotriva radiațiilor ultraviolete și previne bolile de piele.

5. Detoxifiază

Acest ceai antic conține clorofilă care detoxifiază și elimină din organism  substanțele chimice  și metalele grele. Experții sugerează să se consume o ceașcă sau două de ceai pe zi – dimineața și după-amiaza.

Cum se obține ceaiul matcha

Frunzele uscate de ceai verde (Camellia sinensis) sunt măcinate cu pietre de moară până când se obține o pudră extrem de fină. Frunzele de ceai verde folosite pentru matcha sunt de foarte bună calitate și sunt culese doar vârfurile plantei, după ce aceasta a stat la umbra unor rogojini de bambus timp de trei săptămâni.

Bine de știut!

  • O singură ceașcă de matcha echivalează din punct de vedere nutrițional cu 10 cești de ceai verde clasic infuzat
  • Când se consumă ceai matcha se ingerează de fapt întreaga frunză de ceai verde, astfel că nu se pierde nimic din potențialul ei nutritiv
  • Pudra de matcha are de 137 ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde clasic infuzat
  • Această pudră conține de 20 de ori mai mulți antioxidanți în comparație cu fructele de pădure și cu rodiile.
  • Conține catehine (în special EGCG, pe care le găsim și în cacao), compuși organici care contribuie la prevenirea apariției  unor tipuri de cancer, diabetului și accidentelor cerebrale

Opiniile specialiștilor referitoare la super-calitățile plantei:

Crește metabolismul și arde caloriile; este un detoxifiant natural; calmează mintea și relaxează corpul; planta este bogată în fibre, clorofilă și vitamine; îmbunătățește starea de spirit și puterea de concentrare; este o bună sursă de vitamina C, de zinc, magneziu, crom și selenium; previne mai multe boli; scade nivelul colesterolului și al zahărului din sânge; conține mai mulți antoxidanti decât fructele goji, broccoli, spanacul, fructele de acai, rodia, vinul roșu sau ciocolata neagră.

Cum se prepară ceaiul matcha și cum se administrează

Ceaiul de matcha se prepară foarte ușor, în mod asemănător cu nessul (cafeaua instant). Este important un amănunt: acest ceai trebuie preparat într-un vas ceramic sau de porțelan și amestecul trebuie făcut nu cu o lingurița, ci cu un mini-tel sau o măturică din bambus sau din alte fibre naturale. Dacă pentru crema de ness sau cafea instant executăm mișcări circulare, în cazul ceaiului matcha mișcarea va fi una în zig-zag. După ce adăugăm apa, vom obține o băutură de un verde crud, cu miros ușor înțepător, foarte energizant. Cafeaua de dimineață poate fi înlocuită cu o ceașcă de ceai matcha.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net