Ceaiuri bune pentru răceală și gripă. Ce să bei să te vindeci

16 aprilie 2015
image
Ceaiuri bune pentru răceală și gripă: Ceaiul de busuioc revitalizează rapid organismul

Răceala și gripa sunt două boli care pot fi cu greu evitate. Însă atunci când ești afectat de ele, îți poți ameliora starea de sănătate cu anumite ceaiuri cu efect energizant, expectorant, revitalizant, care te ajută să elini toxinele și să grăbești vindecarea. Iată care sunt aceste ceaiuri bune pentru raceală și gripă.

Bolile de sezon vin la pachet cu simptome supărătoare, printre care tuse, răguşeală sau migrene. Pentru ele, cele mai bune leacuri sunt infuziile din plante, care au rolul de a sprijini organismul în procesul de vindecare. Dacă vrei să știi care sunt aceste ceaiuri bune pentru raceală și gripă, citește rândurile de mai jos.

Ceaiuri bune pentru raceală și gripă: pătlagină, maghiran și busuioc

Pătlagina, pentru tuse expectorantă. Ceaiul de pătlagină e potrivit pentru persoanele care tuşesc și caută ceaiuri bune pentru raceală și gripă. Preparaţi o infuzie din 250 ml apă clocotită la care se adaugă 5g de plantă uscată, mărunţită. Se acoperă 5 minute, după care se strecoară şi se consumă caldă, îndulcită cu miere. Consumaţi 2 căni pe zi, nu mai mult de 10 zile. 

Ceaiul de maghiran elimină toxinele. Se administrează sub formă de infuzie: la o cană de apă clocotită se pun între o linguriţă şi jumătate şi patru linguriţe de pulbere de maghiran. Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute, după care se strecoară. Îndulcit cu miere, această licoare care face parte din categoria ceaiuri bune pentru raceală și gripă se bea întotdeauna fierbinte. La 10-15 minute vom transpira, eliminând din abundenţă toxine, în timp ce sinusurile se vor decongestiona. În cazul în care gripa s-a declanşat, ceaiul se va bea numai în afara perioadelor de febră, cu aceeaşi frecvenţă, timp de o zi.

Busuiocul energizează organismul. Administrat tot sub formă de ceai fierbinte cu miere, revitalizează rapid organismul şi ne înviorează, ajutându-ne, de asemenea, să stopăm procesul gripal în orice fază a sa, dar mai ales în faza de debut. De aceea busuiocul se încadrează foarte bine în categoria de ceaiuri bune pentru raceală și gripă. Se bea cald, înghiţind lent şi lăsându-l să alunece pe gât, abţinându-ne să mâncăm în timpul tratamentului. O doză de şoc constă în 6-7 căni cu infuzie de busuioc, băute la intervale de 15-30 de minute una de alta.

Ceaiuri bune pentru raceală și gripă: soc, mere și măceșe

Răguşeala trece cu ceai de soc. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se beau 2 căni pe zi, se consumă cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii. Această plantă este un remediu excelent, din care se fac ceaiuri bune pentru raceală și gripă.

Infuzia de mere scade febra. Gustoasele mere nu sunt doar „furnizoare” de vitamine. Coaja lor are câteva efecte miraculoase pentru organismul nostru. Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta alungă eficient febra şi aduce somnul, iar pe deasupra are şi un gust foarte bun.

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C. Este foarte potrivit în sezonul rece, când oamenii caută ceaiuri bune pentru raceală și gripă. Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute sau din 1 sau 2 linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
andreea marin lisabona 3 jpg
cub alina sorescu animat gif
dana rogoz (1) jpg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
1 samantha meghan markle jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina Mȋtcan (1) jpg
pasajul unirii jpeg