Ceașca de sănătare: Vinurile medicinale sunt tonice naturale cu puteri vindecătoare

image
Vinul de mărar tratează cu succes tensiunea arterială

Oboseala, insomniile, reumatismul și stările de nervozitate sunt câteva dintre problemele de sănătate în care terapia cu vin medicinal are efecte benefice. Chiar dacă terapia cu vinuri medicinale are efecte dovedite, aceste tonice sunt mai puțin folosite decât ”surate” lor: tincturile, uleiurile sau siropurile preparate din plante, fructe și legume.

Dacă vreți să beneficiați de puterile vindecătoare ale acestor tonice naturale, în funcție de afecțiunea de care suferiți, trebuie să respectați recomandările  specialistului și să nu confundați vinurile medicinale cu vinurile din comerț.

Vă prezentăm câteva rețete de vinuri medicinale pe care le  puteți prepara acasă.

Vinul de pătrunjel alungă obosela

Terapeuții recomandă acest vin pentru proprietățile sale  expectorante,  diuretice, antianemice și  stimulente. De aceea, specialiștii îl recomandă în afecțiuni  precum oboseala cronică, angina pectorală, răceli și anemie.

 • Ingrediente: 10 rădăcini de pătrunjel cu frunze cu tot, 1 litru de vin roșu natural, 250 g de miere  și 2 linguri de oțet de mere.
 • Cum se prepară: Pătrunjelul se taie mărunt, turnați peste el vinul, adăugați oțetul și mierea. Lăsați ingredientele să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute. Strecurați vinul când este cald și turnați-l în sticluțe mici, dezinfectate cu spirt, apoi să le sigilați cu  dopuri de plută. 
 • Cum se consumă: În tratamentul pe termen lung, doza zilnică este de  4-6 linguri pe zi  sau după sfatul specialistului.

Vinul de fructe, bun pentru anemie

Pentru cei care suferiți de reumatism, de anemie, de gută sau aveți probleme cu digestia, o terapie cu vin  preparat din fructe, pe  care le puteți găsi pe piață tot anul, să vă fie de folos. Oricine a urmat o cură cu acest vin și-a îmbunătățit starea de sănătate:  a scăpat de insomnii, are o imunitate mai bună și astfel a fost mai puțin vulnerabil la infecții.   

 • Ingrediente: 1 kg de mere, 200 g prune uscate, 100 g stafide, 1 litru de vin alb, o jumătate de baton de vanilie, 10 cuișoare, 120 g zahăr brun și 50 g de rachiu.
 • Cum se prepară:  Fructele curățate de coajă și de sâmburi, împreună cu celelalte ingredinente le puneți la macerat într-un borcan acoperit  cu tifon. Timp de  21 de zile  amestecați ingredientele din borcan de  două- trei ori pe zi. Apoi strecurați vinul în sticle de culoare închisă și le depozitați la rece.
 • Cum se consumă: Trebuie să beți câte 50  ml de trei ori pe zi un interval de  cel puțin trei săptămâni.  Această cură poate fi repetată de trei-patru ori pe an.

Vinul de mărar reglează tensiunea

Dacă aveți senzația de sufocare,  dacă  tensiunea voastră oscilează de la o zi la lata, iar crizele de reumatism sau astmul vă tracasează, vinul de mărar  vă scapă de dkisconfortul dat de acestea.

 • Ingrediente: 1 litru de vin alb, 25 de g de semințe de anason, 50 g de semințe de mărar, 100 g zahăr brun și 25 ml rachiu.
 • Cum se prepară: Puneți aceste ingrediente într-un borcan acoperit cu tifon și le lăsați să se macereze, timp de 10 zile la întuneric. După acest interval filtrați vinul și-l turnați în sticle pe care le astupați bine cu dopuri de plută.
 • Cum se consumă: Din acest tonic să consumați câte 50 ml de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Această terapie are efect benefic dacă este urmată cel puțin 30 de zile.        

Vinul de țelină previne surmenajul

Proiectele cotidiene sunt o provocare pentru ritmul alert pe care-l parcurgem  deseori.  Pentru ca oboseala să nu vă scoată din ritmul cotidian, să încercați terapia  cu vin de țelină. Specialiștii  menționează  numeroase exemple  care au confirmat  faptul că  epuizarea fizică  și psihică au fost combătute  cu ajutorul unei cure  cu vin care folosește  țelina ca ingredient  principal.

 • Ingrediente; O țelină mare (care să cântărească măcar 300 g), 1 litru de vin alb, curat, procurat de la țărani și 4 linguri de miere.
 • Cum se prepară: Tăiați țelina  mărunt, cu coaje cu tot;  să o puneți într-un vas dezinfectat cu alcool. Adăugați mierea, vinul și puneți vasul într-o încăpere unde temperatura să nu depășească 18 grade C. După 48 de ore puteți să începeți tratamentul.
 • Cum se consumă:  Zilnic, beți câte două pahare de câte 50  ml, înaintea mesei de prânz și de cină. După cinci zile, efectele tonicului de țelină sunt vizibile, dar tratamentul trebuie continuat  încă două săptămâni.

Vinul de mentă, leac pentru palpitații

Menta este renumită pentru proprietățile  ei terapeutice  clamante, sedative, bactericide, stomahice și afrodisiace. Dacă avețis stări de nervozitate, tot mai frecvente,  palpitații  sau ați descoperit că aveți  paraziți intestinali, vinul de mentă își va dovedi eficiența  mai repede decât vă așteptați.

 • Ingrediente:  500 ml vin alb, 500 ml infuzie de mentă (care se prepară din 25 g mentă uscată, infuzată în 500 ml apă clocotită, timp de 15 minute), și 30 g miere.
 • Cum se prepară:  Amestecați vinul cu infuzia de mentă și  cu mierea. După ce amestecați ingredientele, le lăsați la macerat timp de 40 de zile. Apoi filtrați vinul și-l păstrați în  sticluțe mici, bine sigilate. 
 • Cum se administrează: 50 ml de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale.
 • Recomandare: În timpul acestei terapii, evitați preparatele bogate în grăsimi  și condimente.
Mihai Bendeac
niculina stoican  facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Gigi Hadid și Kanye West
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Conducta petrol FOTO Shutterstock
parc fotovoltaic ocna mures jpg
image
image
image
image
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă, ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg