Ceașca de sănătate: Anxietatea se tratează cu succes cu infuzie de trandafir

Ultima actualizare:

    Preparatele din trandafir au efecte tonice și calmante  Sursa foto: Doxologia.ro
Preparatele din trandafir au efecte tonice și calmante Sursa foto: Doxologia.ro

De-a lungul deceniilor, trandafirul ne-a fascinat și prin parfumul său , dar și prin cromatica petalelor, care amplifică momentele de meditație și de mulțumire sufletească.

Ce proprietăţi terapeutice are trandafirul de dulceaţă

Pe lângă  calitățile sale estetice, trandafirul de dulceaţă are importante proprietăţi terapeutice. Floarea  de trandafir conţine taninuri și ulei eteric, totodată are efecte : antiinflamatorii, tonice, astringente, cicatrizante, antidiareice, antihemoragice, dezinfectante, antihelmintice, antipiretice, antiseptice, antimicotice, aromatizante, fortifiante și  mineralizante .  Terapeuții apreciază că aceste proprietăți sunt benefice  în afecțiuni  frecvente:  răceli, gripă, bronşite, astm bronşic, faringite, laringită, amigdalite , hemoroizi , micoze bucale şi vaginale, afte,  stomatite, diaree cronică şi dizenterie, angină pectorală, acnee, plăgi, leucoree, iritaţii oculare, ori la nivelul pleoapelor sau în conjunctivite.

Ce afecțiuni tratează ceaiul din petale proaspete

Ceaiul din petale proaspete de trandafir este recomandat în  tratamentul gripei, astmului, în dizenterie și hemoptizie.

Ce trebuie să știm despre  infuzia de trandafir  

Infuzia de trandafir se prepară atât cu  petale proaspete, cât și cu petale uscate.  Prin conținutul bogat în principia active, infuzia  este un remediu cu efecte antidepresive, recomandat persoanelor anxioase sau celor cu o nervozitate  accentuată. Totodată, acest ceai este benefic în  laringite, viroze sau afecțiuni renale.

Cum se prepară infuzia

Infuzia se prepară dintr-un litru de apă plată sau de izvor pe care o  lăsăm să clocotească.  Apoi ,în apă   adăugăm un pumn de petale  și acoperim vasul cu un capac. Lăsăm ceaiul la infuzat timp de cinci minute, după care îl strecurăm.  Consumat călduț sau rece , ceaiul are  același efect și poate înlocui orice băutură răcoritoare.    

Maceratul la rece tratează migrenele

Din  petale de trandafir se prepară  și un macerat la rece, cu efecte calmante în cazul migrenelor sau al unor stări de neliniște accentuată. Acest macerat se prepară dintr-o cană de apă plată sau apă de izvor în care se pun două linguri de petale de trandafir ( proaspete sau uscate) și se lasă la macerat de seara până dimineața, apoi se strecoară și se consumă.  

Ce efecte are uleiul de trandafir

Uleiul de trandafiri repară vasele capilare, reduce inflamațiile, vindecă, hidratează și catifelează pielea, iar apa de trandafiri curăță, tonifică, revigorează și echilibrează pH-ul, fiind un bun tratament pentru pielea ternă și pentru părul uscat și friabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net