Ceașca de sănătate: Cum vine în ajutorul nostru ceaiul de ghimbir în indigestii și în sezonul gripelor

Ultima actualizare:

    Ghimbirul contribuie la detoxifierea sistemului circulator, plămânilor și combate răul de altitudineSursa foto: Sursadesănătate.ro
Ghimbirul contribuie la detoxifierea sistemului circulator, plămânilor și combate răul de altitudineSursa foto: Sursadesănătate.ro

Despre efectele terapeutice ale ghimbirului se vorbește în toată lumea. Această plantă tropicală, prezentă în Orient, în India, Nepal, Malaiezia și Bangladeh conține substanțe active importante: fenoli, compuși specifici cunoscuți în medicina naturistă sub numele de gingeroli, fenoli și ulei volatil.

Ghimbirul provoacă diureză

Consumat zilnic, ghimbirul este benefic pentru efectul său: provoacă diureză și contribuie la  detoxifierea sistemului  circulator. 

Ghimbirul este un antidot Deseori, specialiștii europeni recomandă folosirea acestei plante  ca antidot pentru combaterea răului de mare,  de altitudine și chiar a  răului de mașină.

Ghimbirul are proprietăți tonifiante

Terapeuții de renume recomandă tratamentul cu ghimbir deoarece, în momente critice,  planta acționează și împotriva stărilor de indigestii, vomă și deranjamente stomacale. Compușii gingeroli acționează benefic și asupra sistemului nervos. De asemenea, ghimbirul mai are și alte proprietăți benefice pentru :  tuse,  hipotensiune, alergii, respirație, astm și împotriva transpirației.

Ghimbirul reduce inflamațiile căilor respiratorii  

Cercetătorii francezi au studiat timp îndelungat efectete terapeutice ale ghimbirului. Ei au demonstrat, în urmă cu zece ani, în decembrie 2008 în jurnalul "Internațional Immunopharmacology",  că ghimbirul reduce inflamaţiile căilor respiratorii, în special în plămâni, și reduce simptomele respiratorii asociate cu alergiile de sezon.     

Ceaiul de ghimbir :

Este foarte important să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculeţele cu prafuri; se spune că acestea au proprietăți incerte ca origine. În supermarketuri însă,  se găsesc astfel de buchețele de ghimbir; acestea  nu sunt scumpe şi nici nu se oxidează foarte repede.

Mod de preparare: Se ia o bucată de rădăcină (de circa 5 cm), se spală bine cu apă rece și se dă prin răzătoare. După aceea, se pune la fiert un litru de apă; când aceasta fierbe se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă în funcţie de priorități.

Cum se consumă: Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, cu  suc de lămâie sau cu mentă. Preparatul este mai plăcut decât credeți la gust, iar efectele sale terapeutice sunt  imediate.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cernobil pexels 2 jpg
sita devi captura video jpg
lac pixabay jpg
ryanair foto shutterstock
pitic  jpg
gabi cotabita fiice  jpg
marius batu jpg
banner cotabiță png
image
actualitate.net
image
actualitate.net