Ceașca de sănătate: În luna lui cuptor, păducelul este un valoros stimulent cardiac și un tonic în pneumonie

Ultima actualizare:

    Ceaiul din fructe de păducel, cel mai bun tonic cardiac descoperit vreodată, spun cercetătoriiSursa foto:Epochimes.românia.com
Ceaiul din fructe de păducel, cel mai bun tonic cardiac descoperit vreodată, spun cercetătoriiSursa foto:Epochimes.românia.com

Cercetările moderne confirmă concluziile lansate de mulți cardiologi europeni care susțin că Păducelul este o plantă prea bună pentru a fi uitată. În același timp, medicii cu experiență din Germania, care au studiat problemele de sănătate ale sutelor de bolnavi tratați, apreciază că păducelul este un valoros stimulent cardiac și un tonic de mare folos în tiroidă, pneumonie și difterie.

Opiniile cercetătorilor antici despre păducel

De-a lungul timpului, păducelul a fost studiat de învăţaţii greci Galen şi Discoride (primii care i-au elogiat calităţile vindecătoare). Câteva secole mai târziu, Paracelsius a folosit atât florile, fructele, cât şi frunzele apreciatului arbore în preparate pentru menţinerea tinereţii şi pentru prelungirea duratei de viaţă. Studiile dedicate păducelului au fost continuate din Evul Mediu şi până-n zilele noastre.

Opiniile recente ale cercetătorilor

În același timp, păducelul este considerat cel mai eficient leac în fazele de degenerare a cordului. De aceea, în Franţa, planta este supranumită şi laptele-bătrânilor, un remediu extraordinar pentru persoanele de vârsta a treia. Totodată, s-a descoperit că planta previne şi alterarea capacităţii mentale, specifică senilităţii, alungând depresiile psihice şi, nu în ultimul rând, simptomele bolii Alzheimer. Cazuri aparent lipsite de speranță au fost vindecate cu ajutorul acestei miraculoase plante tămăduitoare, iar concluziile cercetătorilor care au  studiat efectele tratamentului cu păducel sunt surprinzătoare pentru oamenii de rând: ” Fără medicamente sau operații chirurgicale moderne, victimele bolilor de inimă, chinuite de  dureri groaznice, unele care abia se țineau pe picioare pentru a face câțiva pași,  s-au transformat din niște schelete ambulante, în persoane sănătoase și robuste, capabile să alerge, să sară, să danseze și să facă față multor eforturi”.      

În ţara noastră există cinci specii tămăduitoare de păducel

O bună parte dintre cele 250 de specii de păducel, existente pe întreg mapamodul, au proprietăţi vindecătoare. Cercetătorii români studiază efectele celor cinci specii tămăduitoare ale arbustului existente în ţara noastră. În cazul arbuştilor care cresc în zonele joase de câmpie, fructele ajung la maturitate mai devreme şi se pot culege la sfârşitul lunii septembrie, în timp ce altele, care cresc la poalele munţilor, pot fi recoltate toamna târziu, înainte de căderea primei brume. Fructele de păducel se conservă în mai multe moduri: sub formă de extract, de siropuri, de tincturi sau decoct.

Extractul de fructe, benefic cardiacilor și celor care depun eforturi

Specialiștii precizează că extractul pe bază de păducel este benefic şi cardiacilor, şi persoanelor care depun eforturi fizice şi psihice intense. De aceea, este bine să-l procurăm de la Plafar şi să facem provizii în farmacia casei. Specialiştii consideră că administrat pe termen lung, sub această formă foarte concentrată, păducelul reduce incidenţa infarctului cu un procent mai mare de 40 %, chiar şi la persoanele hipertensive, suferinde de tulburări de ritm cardiac sau care au valori crescute ale colesterolului şi ale trigliceridelor:  „Cura cu păducel trebuie urmată timp de trei-până la şase luni pe an, iar în acest interval se administrează şi sub formă de capsule ( una-două capsule pe zi).

Cura cu păducel, benefică vara şi iarna

”Cura cu extract de păducel este benefică vara, în timpul caniculei, care favorizează infarctul miocardic, dar și iarna, când aparatul cardiovascular şi sistemul nervos trebuie să se adapteze la schimbările de temperatură” precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în ”Cartea sănătății noastre”.

Extractul de păducel combate ateroscleroza

În acest caz, tratamentul cu extract de păducel ţine în frâu evoluţia bolii şi complicaţiile acesteia. Zilnic, se administrează câte 4-6 capsule, timp de 9o de zile. După o pauză de o lună, tratamentul se poate relua.

Beneficii în stări de anxietate şi atacuri de panică

În stări de anxietate și atacuri de panică, tratamentul cu ceai de păducel are un efect calmant, stabilizând emoţiile. Pe termen lung, se administrează câte trei căni de infuzie pe zi, pe stomacul gol, cu 15 minute înaintea meselor principale. Leacul este recomandat şi bolnavilor care manifestă simptome cardiovasculare.

Tratamentul cu păducel reglează hipertensiunea arterială

Un studiu efectuat de specialiştii de la Universitatea de Medicină din Maryland (Statele Unite) confirmă efectele benefice ale păducelului asupra hipertensiunii arteriale. Tratamentul cu extract de fructe de păducel, câte 1000-1200 mg pe zi, în cure de câte 40-60 de zile, reglează valorile tensiunii, chiar şi în cazul bolnavilor cu diabet de tip II. În timpul terapiei, specialiștii recomandă o alimentaţie bogată în crudităţi, fără condimente şi foarte săracă în sare. Pacienții trebuie să consume banane, mere, cartofi fierţi, prune, spanac, ciuperci şi peşte (somon şi cod). Dacă este cazul, tratamentul se repetă după o pauză de două săptămâni.

Reţetele săptămânii

Siropul de fructe, un elixir pentru psihic

Ingrediente: Fructe proaspete de păducel şi miere.

Preparare : Într-un recipient de sticlă cu capac se pun, alternative, câte un strat de fructe proaspete de păducel mărunţite şi un strat de miere, de câte doi centrimetri fiecare, până când se umple vasul. Ultimul strat trebuie să fie de miere. Se închide recipientul cu capac, păstrându-se la răcoare şi la întuneric vreme de o lună. După aceea, se filtrează conţinutul şi siropul obţinut se toarnă în sticle închise la culoare. Se administrează câte o lingură de sirop de patru ori pe zi, în cure de două- trei luni. Siropul obţinut este eficient pentru copii şi pentru adulţi, deoarece are efecte calmante reducând impulsurile de neliniște și de  agresivitate.

Infuzia combate anxietatea, palpitaţiile şi varicele

Ingrediente: O linguriţă de plantă uscată (frunze sau flori) la o cană de 250 ml de apă clocotită.

Preparare: Se pune o linguriţă de plantă uscată în apa clocotită şi se lasă la infuzat, în vasul acoperit, timp de 15 minute. Se strecoară şi se beau câte două-trei căni pe zi în mai multe prize, înaintea meselor principale, un interval de trei -patru luni. Infuzia combate depresia, anxietatea şi palpitaţiile. În cazul varicelor, este foarte eficientă o cură de cinci luni. În acest interval, zilnic se administrează câte un litru de infuzie.

Tinctura de păducel reglează tensiunea

Ingrediente: 20 gr de flori, frunze sau fructe uscate, bine mărunţite şi 100 g alcool de 60 de grade.

Preparare: Planta se macerează în alcool vreme de zece zile, într-un vas închis ermetic. După aceea, se strecoară printr-un tifon des şi se toarnă în sticluţe închise la culoare. Tinctura se administrează cu 30 de minute înaintea meselor principale, de trei ori pe zi (câte 10 picături diluate în 50 ml de apă).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net