Ceașca de sănătate: Leurda, o plantă care cicatrizează leziunile digestive

Ultima actualizare:

    Leurda este un agent eficient de curățare a organismuluiSursa foto: frunza verde .ro
Leurda este un agent eficient de curățare a organismuluiSursa foto: frunza verde .ro

În țara noastră, leurda crește de sute de ani și este folosită din vremea dacilor. Această plantă care s-a aclimatizat doar în Europa, este folosită în alimentație, dar și ca plantă de leac

Bogată în principii active, mai numeroase decât renumitul usturoi ( cu care se înrudește prin miros și gust), aceastei plante erbacee i se atribuie multe virtuți terapeutice: curăță sângele și tractul digestiv, reglează activitatea rinichiului, stimulează detoxifierea, cicatrizează leziunile digestive, are efect antiviral și antibacterian.   

Sucul proaspăt de leurdă reface flora intestinală

Din frunzele proaspete de leurdă se poate obține un suc nu prea plăcut la gust, dar benefic în tratarea problemelor digestive. Cercetătorii auropeni au constatat că sucul de leurdă reface flora intestinală și ține în frâu evoluția tumorilor la nivelul colonului.  Mai mult, cine consumă acest suc, elimină paraziții intestinali, iar locul unde au trăit aceștia  rămâne sterilizat o perioadă îndelungată de timp. Substanțele active din această plantă modestă ca aspect contribuie la tratarea stomacului și ficatului și, în același timp, este un tonic excepțional pentru întregul organism. În același timp, fitoterapeuții apreciază faptul că substanțele active din leurdă cicatrizează leziunile digestive.     

Maceratul de leurdă este un ...vin medicinal

Maceratul de leurdă  este folosit  în tratarea virozelor de primăvară, a faringitelor și laringitelor și la prepararea acestuia se folosește vinul medicinal natural obținut din struguri. Cura cu vin medicinal de leurdă  durează timp de două săptămâni, iar când se administrează, sticla în care este depozitat leacul se agită  înainte de fiecare folosire. Acest macerat a fost testat cu succes în numeroase mănăstiri situate în zonele submontane ale Europei. Trebuie reținut un aspect esențial: frunzele de leurdă se taie primăvara, înainte ca planta să înflorească.

Rețeta săptămânii  

Maceratul de leurdă

Cum se prepară, cum se administrează

Pentru preparare avem nevoie de 200 g frunze proaspete de leurdă,  pe care le tocăm  mărunt, apoi le punem într-un vas de sticlă, iar deasupra lor turnăm un litru de vin de țară. Timp de 10 zile, maceratul se  agită de mai multe ori pe zi. După această etapă, leacul se strecoară în sticle de culoare închisă  și se depozitează la rece,  în locuri bine aerisite. O cură cu acest vin de leurdă trebuie continuată 14 zile; zilnic se administrează câte o lingură, înaintea meselor principale.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net