Ceașca de sănătate: Smirna este un leac pentru trup și suflet

Ultima actualizare:

    Smirna este un leac miraculos mai puțin cunoscutSursa foto:frunza-verde .ro
Smirna este un leac miraculos mai puțin cunoscutSursa foto:frunza-verde .ro

Smirna este rășina produsă de un arbore mic, cu ramuri ceruite din ținuturile Mării Roșii. Din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau bobițele galbene de smirnă în ritualurile religioase. Totodată, specialiștii acelor timpuri au descoperit că smirna, ca și tămâia, răspândește o mireasmă deosebită cu renumite puteri vindecătoare.

Ca orice substanță rășinoasă, smirna ( cuvânt ce provine dintr-un cuvânt ebraic din vechime care  se traduce ” a fi amar”) este o substanță amară.   

Beneficiile smirnei de-a lungul timpului

În mod tradițional, smirna era recomandată în tratamentul artritei,  pentru îmbunătățirea circulației, pentru calmarea tulburărilor digestive și durerilor menstruației. Totodată, smirna a tratat cu succes  diferite afecțiuni frecvente în epoci îndepărtate: infecțiile respiratorii, respirația urât mirositoare, lepra, febra, răcelile și gingiie slăbite. Oamenii de știință au continuat să cerceteze efectele smirnei și au descoperit că aceasta mai deține multe alte beneficii și secrete care-i  uimesc.

Smirna întărește sistemul imunitar

 Specialiștii au constatat că smirna întărește sistemului imunitar; totodată ei cred că aceasta stimulează producția de celule albe din sânge. Cercetătorii europeni susțin că leacul miraculos numit smirnă este un antioxidant extrem de puternic, iar medicina actuală are în vedere efectele pe care le are aceasta în tratarea cancerului și a tumorilor. Mai mult, de curând, cercetatorii de la Universitatea Rutgers au identificat substanțele conținute de smirnă care omoară celulele canceroase; ca și tămâia, susțin cercetătorii prestigioasei universități americane, smirna conține 75% seschiterpene, substanțe care stimulează partea creierului responsabilă de controlul emoțiilor. De asemenea, acest leac miraculos este apreciat și pentru  proprietățile antifungice, antibacteriene  și antiinflamatorii.

Tratează gripa, guturaiul și bronșita

 În tratamentul gripei, guturaiului și bronșitei se administrează câte o linguriță de tinctură, dizolvată într-o jumătate de pahar de apă, de trei-patru ori pe zi. Acest preparat, puternic aromat și amar, are puterea să  combată și să calmeze durerile și stările de rău provocate de gripă.

Combate oboseala intelectuală și astenia

În stări de oboseală intelectuală și astenie, terapeuții recomandă câte 20 de picături de tinctură, diluate în puțină apă, de patru-șase ori pe zi. Smirna are puternice efecte de revigorare a organismului, stimilează circulația cerebrală și favorizează activitatea intelectuală.

Previne indigestia și balonarea

Pentru astfel de probleme digestive, terapeuții recomandă câte 2-3 linguriţe de infuzie, cu un sfert de oră înainte și după fiecare masă.  Infuzia administrată în acest fel normalizează digestia.

Stimulează circulația periferică

Pentru a trata mâinile și picioarele reci, se recomandăadministrarea a două cești de infuzie, dar și fricţionări energice ale membrelor superioare și inferioare cu infuzie concentrată de smirnă (obţinută din 3-4 bobiţe din această răşină, la o jumătate de pahar de apă).

Recomandări pentru administrarea smirnei  

Intern, va fi folosită doar smirna procurată din magazinele şi farmaciile naturiste, iar pe ambalaj să se menționeze că produsul poate fi administrat pe cale orală. Această prevedere este firească, deoarece pe piață se găsesc multe produse  vândute drept smirnă naturală, dar acestea conțin și diverse adaosuri sintetice, foarte  dăunătoare organismului. Totodată, smirna nu trebuie folosită de femeile gravide, deoarece aceasta poate să provoace contracţii specifice naşterii.

Calitățile psiho- spirituale ilustrare în proverbele populare

Smirna și-a păstrat în timp simbolul cumințeniei și înțelepciunii, susțin terapeuții europeni. În țara noastră se păstrează expresiile populare:  ”Trebuie să stai cuminte smirnă " sau "A tăcut smirnă" , iar acestea confirmă calitățile  psiho-spirituale specifice acestei rășini.

Rețetele săptămânii

Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia de smirnă

Infuzia de smirnă se prepară din două bobițe de smirnă care se pun într-un pahar de apă clocotită. Țineți paharul acoperit o jumătate de oră. Smirna nu se topește în apă, dar lasă în apă aroma sa și o parte dintre proprietățile terapeutice conținute.

Tinctura de smirnă

Tinctura de smirnă se prepară din zece grame de smirnă care se dizolvă  într-o sută de grame alcool de  90 de grade. Trebuie să închideți sticla  ermetic și, după șapte zile, să filtrați lichidul și  să-l păstrați la rece, în sticluțe de culoare închisă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net