Ceașca de sănătate: Talpa gâștei, planta care reglează ritmul inimii

Ultima actualizare:

    Talpa gâștei reglează ritmul inimii și hipertensiunea arterialăSursa foto:Formula As. ro
Talpa gâștei reglează ritmul inimii și hipertensiunea arterialăSursa foto:Formula As. ro

Despre Talpa gâștei ( Leonurus cardiaca) cercetătorii susțin că este una dintre plantele renumite pentru efectele sale tonice asupra întregului nostru organism. Cercetările recente au demonstrat că acestă plantă are efecte terapeutice de trei ori mai puternice decât valeriana în bolile de inimă.

Efectele terapeutice se datorează substanțelor active din compoziție

Cercetătorii precizează că efectele terapeutice ale plantei se datorează substanțelor active prezente în compoziția sa: vitaminele A, C și E, taninuri, flavonoizi, acizi fenolici și leonurine (un compus  specific) și, de aceea, planta acționează ca un antidepresiv, ca un calmant cardiac și gastric. În studiul ”Sănătatea inimii”, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, recomandă preparatele din Talpa gâștei persoanelor cu aritmii cardiace de origine nervoasă, hipertensivilor( pentru că reglează presiunea sângelui), celor cu ischemie cardiacă, atât în forme dureroase, cât și nedureroase, în stări de anxietate, de neliniște și în crizele de astm. De asemenea, infuziile de Talpa gâștei pot fi folosite și ca adjuvante în tratamentul bronșitelor, colitelor de fermentație și reumatismului.    

Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia de talpa gâștei: Se prepară din două lingurițe de plantă uscată la o cană de 200 g de apă clocotită.

Siropul de Talpa gâștei: Se prepară dintr-un litru de infuzie concentrată (nouă lingurițe de plantă la un litru de apă). După 10 minute de infuzare  ceaiul se strecoară și se adaugă 700 g de zahăr. Se lasă să fiarbă până când se îngroașă. Atunci se adaugă zeama de la o lămâie, iar siropul se mai fierbe timp de trei-patru minute. Se păstrează în sticluțe sigilate. Se adaugă câte două lingurițe de sirop la o cană de ceai. Se bea dimineața și seara, înainte de culcare.

Pulberea de Tlpa gâștei: Se administrează jumătate de linguriță de trei ori pe zi în aritmii.

Tinctura de Talpa gâștei se procură de la unitățile Plafar.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net