Ceaşca de sănătate. Top 3 plante care vă ajută să scăpaţi de un viciu

Ultima actualizare:

    Pedicuţa este un bun aliat împotriva viciilor
Pedicuţa este un bun aliat împotriva viciilor

Dacă v-aţi propus să scăpaţi de povara unui viciu, pe lângă voinţă trebuie să apelaţi şi la ajutorul unor aliaţi. Persoanele care caută un ajutor de acest fel, trebuie să ştie că unele plante medicinale sunt arme sigure în tratarea unei dependenţe atât fizic, cât şi psihic. În lupta cu dependenţa de tutun, de alcool şi de droguri există plante recunoscute pentru puterea care vă ajută să depăşiţi marea piatră de încercare, sevrajul. După o cură cu plante ca pedicuţa, cu sunătoarea şi salvia, mulţi fumători, prieteni ai lui Bacus şi chiar ai drogurilor, renunţă la viciul care le-a distrus sănătatea .

Pedicuţa, pe primul loc în tratarea viciilor

Folosită de multe decenii ca plantă de leac, Pedicuţa sau Făina vrăjitoarelor, aşa cum i se spune în popor, are o structură chimică foarte complexă. Planta ocupă primul loc pe lista „leacurilor”cu efecte sigure în tratarea alcoolismului şi tabagismului. Părţile aeriene ale pedicuţei conţin numeroase substanţe active care îi ajută pe cei interesaţi să scape de un viciu. Pedicuţa conţine: 40 de alcaloizi, acizi organici, flavonoizi, săruri minerale, dintre care amintim: potasiul, zincul, cuprul, aluminiul şi radiul. Pedicuţa este apreciată de fitoterapeuţi  şi pentru efectele ei laxative,  antireumatice, hepatoprotectoare, imunitare, antihemoroidale şi anticancerigene. Într-un  studiu intitulat: „Viciile care ne distrug sănătatea”, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă infuzia de pedicuţă persoanelor care se luptă cu un viciu fiind suferinde şi de litiază biliară. 

Infuzia de pedicuţă

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: o linguriţă  rasă cu plantă mărunţită şi  250 ml de apă clocotită.

Preparare: Planta se lasă la infuzat zece  minute, apoi se strecoară. Se consumă câte două căni pe zi cu înghiţituri mici: o cană dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun şi cealaltă seara, înainte de culcare.  

Pedicuţa, pentru combaterea tabacismului

Fumătorii care vor să scape cât mai repede de viciu, pot urma un tratament şi cu pulbere de pedicuţă: zilnic pot lua câte  o jumătate de linguriţă de pulbere, pe care o ţin sub limbă, circa 10 minute,  apoi pulberea se înghite. După cinci zile de tratament, apare senzaţia de vomă la fiecare fum tras în piept. Pedicuţa poate fi folosită şi sub formă de tinctură.

Mare atenţie, planta nu se fierbe!

Tinctură de pedicuţă

Cum se prepară, cum se administrează

Ingredientele folosite: 20 g plantă proaspătă, 100 ml alcool de 70 de grade şi 10 ml suc de lămâie .  

Preparare: Ingredientele se pun la macerat timp de 14 zile. Apoi, lichidul se strecoară şi se toarnă în sticluţe colorate, cu capac etanş.

Se administrează câte o linguriţă de tinctură diluată într-o cană cu apă rece, de două ori pe zi: la prânz şi seara.

Tratamentul durează 14 zile şi se poate relua după alte 40 de zile. 

Terapia diminează şi efectele nocive ale drogurilor şi reface celula hepatică. 

Sunătoarea, o plantă antidependenţă

Sunătoarea, o plantă cu proprietăţi medicinale de excepţie, a trezit interesul oamenilor de ştiinţă încă din Antichitate. În renumitele biblioteci ale Vaticanului, într-un tratat de specialitate, Claudius Galenus, ultimul medic de seamă al Antichităţii (considerat un precursor al medicinei şi farmacologiei moderne), a prezentat  sunătoarea ca fiind „o plantă extraordinară, un leac eficient pentru o  mulţime de boli.”

Sunătoarea ţine în frâu bolile acestui secol

Pe plan mondial, mii de tone de sunătoare se transformă în medicamente, care ţin în frâu bolile secolului: depresia, hipertensiunea arterială, asmul, obezitatea, bolile hepatice, afecţiunile cauzate de dezechilibrele emoţionale. Zeci de studii şi teste de laborator, efectuate în Germania, demonstrează că sunătoarea este un tonic pentru echilibrul sufletesc.

Fitoterapeuţii din mai multe ţări au ajuns la concluzia că atât intern, cât şi extern, pojarniţa, aşa cum i se mai spune plantei în popor, demonstrează că este un remediu dovedit pentru mai bine de 80 de afecţiuni, începând cu cele hepatice şi până la  bolile respiratorii. Din aceste motive întemeiate, sunătoarea trebuie folosită cu încredere nu numai pentru efectul antidepresiv.

Sunătoare este de mare folos celor care vor să scape de viciul fumatului şi de dependenţa de alcool fără eforturi prea mari.

Infuzia de sunătoare

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: 2 linguri de floare de sunătoare la 250 ml  de apă clocotită

Preparare: Ingredientele se lasă la infuzat zece minute, apoi se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici două-trei căni pe zi. 

Infuzia  protejează ficatul, contribuie la refacerea celulelor hepatice, fiind un ajutor preţios şi al sistemului nervos pentru a depăşi cu uşurinţă etapa de sevraj. 

Salvia are efecte antidependenţă

Salvia, cunoscută în popor sub numele de jaleş bun, şerlai sau salcâm boieresc este una dintre cele mai folosite plante pe mapamond.Valoarea terapeutică a salviei se datorează numeroaselor elemente componente: uleiuri volatile, tanin, răşină, vitamine (A, B1, C), minerale precum: potasiu, magneziu, fier, zinc, sodiu, calciu şi substanţe extrogene. În studiul: „Plantele de leac”, fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă folosirea salviei pentru un spectru foarte larg de boli:de la gută, diabet, abcese dentare, dischinezii biliare, transpiraţii exagerate, îmbunătăţirea memoriei şi până la atacurile de apoplexie. De asemenea, la trecerea dintre anotimpuri, salvia este foarte eficientă în tratamentul afecţiunilor respiratorii: guturai, tuse persistentă, însoţită de stări subfebrile.

Fitoterapeuţii europeni au constatat că  Salvia măreşte capacitatea de concentrare, întăreşte memoria şi limpezeşte ideile. Tototodată,  specialiştii europeni apreciază planta pentru numeroasele sale proprietăţi terapeutice: antiseptice (este eficientă în infecţii şi inflamaţii respiratorii, intestinale, genito-urinare), astringente (fiind indicată în tratamentul hemoragiilor şi indigestiilor) şi depurative  (benefică  pentru un spectru foarte larg de  boli : gută, reumatism, psoriazis, acnee, atacuri de apoplexie, tumori maligne şi diferite forme de cancer. Când sunt administrate riguros, ceaiurile de salvie dovedesc că proverbul  :” Salvia  salvează şi vindecă !”este valabil şi azi . În acelaşi timp, infuzia de salvie îmbunătăţeşte activitatea ficatului, stimulează pofta de mâncare şi combate stările depresive care însoţesc frecvent sevrajul. 

Infuzia concentrată de salvie

Cum se prepară, cum se administrează 

Ingrediente: 2 linguri de floare la  250 ml de apă clocotită.

Preparare: Planta se lasă la infuzat timp de zece minute, apoi se strecoară şi ceaiul se bea cu înghiţituri mici. Cura durează două şi chiar trei luni. Efectele curei se  remarcă după  trei-patru săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net