Cel mai murdar și toxic pește. Nu este nici pangasius și nici somnul. Are 70 de tipuri de paraziți și mulți români îl consumă des, fără să știe cât de periculos este
Carnea de pește este extrem de sănătoasă, iar cele mai multe diete din lume ne vor recomanda să consumăm cât mai mult pește. Cu toate acestea, există și unele sortimente la care trebuie să avem grijă, deoarece pot să nu aibă o calitate atât de înaltă precum am crede, iar, în cele din urmă, ne vor provoca probleme de sănătate.
Atunci când vine vorba despre carnea de pește, poate că deja știm cu toții că ea este o variantă sănătoasă, recomandată de cei mai mulți medici nutriționiști. Însă, ea nu este lipsită de riscuri, iar unele sortimente pot să nu fie chiar atât de sănătoase precum am crede.
De exemplu, mulți dintre noi am auzit că pangasius și somnul nu este o alegere tocmai bună, însă un alt tip de pește poate fi mult mai murdar și toxic.
Este vorba despre somonul norvegian, iar, față de alte tipuri de somon, acesta este crescut în rezervoare artificiale, de-a lungul întregii lumi. Condițiile în care se dezvoltă acest pește nu sunt corespunzătoare, iar în carnea lui putem găsi chiar și 70 de tipuri de paraziți.
Peștele pe care trebuie să îl evităm
Pentru a putea supraviețui în rezervoarele artificale și pentru a devenit cât mai mare, acest tip de somon este hrănit cu diverse substanțe care îi pot scădea calitatea cărnii. În plus, el este hrănit și cu antibiotice, iar, în general, somonul de crescătorie nu are aceeași calitate cu cel sălbatic.
De asemenea, o altă diferență surprinzătoare atunci când vine vorba despre diferența dintre somonul sălbatic și cel de crescătorie, este aportul caloric! La o sută de grame, somonul sălbatic ne aduce nu mai puțin de 115 calorii, în timp ce varianta de crescătorie are 212 calorii, tot la o sută de grame! Iar această diferență se datorează hrănii oferite acestor somoni.
Carnea de somon este extrem de sănătoasă
Cu toate acestea, dacă alegem un somn bun, pescuit din natură, nu vom regreta! Acest tip de pește este, poate, cel mai sănătos, iar mai toate dietele de pe glob ne recomandă consumul lui!
Somonul este bogat în acizi grași omega-3, iar carnea acestui pește este și o sursă perfectă de proteine. În plus, el are un conținut ridicat de vitamina B, potasiu, iar consumul regulat de somon ne poate scădea riscul de a ne confrunta cu probleme cardiace.