Cel mai vechi remediu de tratare a oaselor, terapia cu boabe fierte de porumb

Ultima actualizare:

    Tratamentul cu boabe fierte de porumb revigorează oaselefoto: Pixabay
Tratamentul cu boabe fierte de porumb revigorează oaselefoto: Pixabay

Când porumbul se cultiva numai în America Centrală, cu mii de ani în urmă, făina de porumb reprezenta hrana de bază a localnicilor: aztecii, incașii și mayașii. O bună perioadă de timp, aceștia foloseau ca hrană doar făina obținută după măcinarea boabelor. Mai târziu, localnicii au început să introducă în hrana cotidiană ceaiul obținut din boabele macerate, dar și din mătasea verde sau uscată a porumbului.

S-a constatat că acest tratament cu boabe fierte este cel mai vechi leac pentru tratamentul oaselor. Boabele de porumb conțin numeroase substanțe active printre care flavonoide, taninuri, saponine, uleiuri volatile, proteine, dar și săruri de potasiu și minerale (fier, magneziu, fosfor),  vitaminele A, din grupa B, C și E, carotenoizi, hidrocarburi și amidon.

Iată cum se prepară boabele pentru tratamentul oaselor

Se curăță boabele de pe un știulete de porumb, de mărime medie, se spală bine și se pun la fiert într-o oală de pământ în 2 litri cu apă. După 2 ore și jumătate, se ia vasul de pe foc, se lasă acoperit până când conținutul se răcește complet. Atunci se scot boabele, se pun pe o farfurie și se păstrează la temperatura camerei. 

Tratamentul cu boabe durează două luni și se repetă

Această cantitate de boabe se consumă pe parcursul unei zile, iar tratamentul durează două luni. Un aspect important în tratamentul oaselor: după două luni de tratament, urmează  o pauză de 10 zile,  apoi se reia tratamentul pentru alte două luni. De asemenea, zeama  rămasă de la fierberea boabelor se bea în loc de apă. Studiile au scos la iveală avantajele  importante  ale acestui tratament cu boabe fierte de porumb, deoarece acest remediu contribuie la revigorarea oaselor. Leacul este folosit în practica monahală și a fost cules de terapeuta Mariana Borloveanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net