Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire sau cum să ai un ten superb și după 40 de ani

Ultima actualizare:

Pielea frumoasă și strălucitoare începe cu modul în care mâncăm, dar aceste alimente anti-îmbătrânire pot ajuta și la mai mult decât atât.

Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg

Când adăugăm în dietă alimente vibrante încărcate cu antioxidanți, grăsimi sănătoase, apă și nutrienți esențiali, corpul nostru își va arăta aprecierea prin cel mai mare organ al său: pielea. La urma urmei, pielea este adesea prima parte a corpului nostru care prezintă probleme interne și există multe lucruri pe care le putem face înainte de a ne cumpăra loțiuni, creme, măști și seruri. De exemplu, ar trebui să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce ne mâncăm.

Cercetătorii au ajuns chiar la concluzia că, consumul de fructe și legume este cel mai sigur și cel mai sănătos mod de a combate tenul tern și ridurile fine. Gata să strălucești? Iată 10 dintre cele mai bune alimente anti-îmbătrânire pentru a vă hrăni corpul pentru o strălucire care vine din interior.

1. Năsturel

Beneficiile pentru sănătate ale Năsturelui nu dezamăgesc! Acest verde cu frunze hidratant bogat în nutrienți este o sursă excelentă de:

- calciu
- potasiu
- mangan
- fosfor
- vitaminele A, C, K, B-1 și B-2

Cresonul acționează ca un antiseptic intern al pielii și crește circulația și livrarea de minerale către toate celulele corpului, rezultând o oxigenare îmbunătățită a pielii. Ambalate cu vitaminele A și C, antioxidanții din Năsturel pot neutraliza radicalii liberi dăunători, ajutând la îndepărtarea liniilor fine și a ridurilor.

De încercat: Adăugați o mână din această verdeață aromată în salată pentru o piele strălucitoare și o sănătate generală îmbunătățită!

Alte beneficii ale năsturelului

Acest verde delicios poate, de asemenea, să stimuleze imunitatea,, să ajute digestia și să ofere sprijin tiroidian datorită conținutului său de iod.

2. Ardei gras roșu

Ardeiul gras roșu este încărcat cu antioxidanți, care domnesc suprem atunci când vine vorba de anti-îmbătrânire. Pe lângă conținutul lor ridicat de vitamina C – care este bună pentru producerea de colagen – ardeiul gras roșu conține antioxidanți puternici numiți carotenoizi.

Carotenoizii sunt pigmenți vegetali responsabili pentru culorile roșu, galben și portocaliu strălucitor pe care le vedeți în multe fructe și legume. Au o varietate de proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la protejarea pielii de daunele solare, de poluare și de toxinele din mediu.

Cum să-l consumați:  feliați ardeiul gras și mâncați-l cu hummus, o gustare ideală, sau adăugați-l într-o salată crudă ori gătiți-l pe grătar.

3. Papaya

Acest superaliment delicios este bogat într-o varietate de antioxidanți, vitamine și minerale care pot ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și la minimizarea apariției liniilor fine și a ridurilor. Acestea includ:

vitaminele A, C, K și E
calciu
potasiu
magneziu
fosfor
vitaminele B

Gama largă de antioxidanți din papaya ajută la combaterea daunelor radicalilor liberi și poate întârzia semnele de îmbătrânire. Papaya conține, de asemenea, o enzimă numită papaină, care oferă beneficii suplimentare anti-îmbătrânire, lucrând ca unul dintre cei mai buni agenți antiinflamatori ai naturii. Se găsește și în multe produse de exfoliere.

Deci, da, consumul de papaya (sau utilizarea produselor care conțin papaină) vă poate ajuta corpul să elimine celulele moarte ale pielii, lăsându-vă cu o piele strălucitoare și vibrantă!

De încercat: stropiți suc proaspăt de lămâie peste o farfurie mare de papaya ca parte a micului dejun sau faceți acasă o mască de papaya pentru următoarea noapte!

4. Afine

Afinele sunt bogate în vitaminele A și C, precum și în un antioxidant care sfidează îmbătrânirea numit antocianină. Acesta este ceea ce conferă afinelor culoarea albastră profundă și frumoasă.

Acești antioxidanți puternici pot ajuta la protejarea pielii de daune cauzate de soare, stres și poluare prin moderarea răspunsului inflamator și prevenirea pierderii de colagen.

De încercat: aruncați acest fruct delicios, cu conținut scăzut de zahăr, într-un smoothie de dimineață sau într-un vas cu fructe și lăsați-l să vă ofere puțină înfrumusețare!

5. Broccoli

Broccoli este o putere antiinflamatoare, anti-îmbătrânire, plină cu:

vitaminele C și K
o varietate de antioxidanți
fibră
acid folic
luteina
calciu

Corpul tău are nevoie de vitamina C pentru producerea de colagen, principala proteină din piele care îi conferă rezistență și elasticitate.

De încercat: Puteți mânca broccoli crud pentru o gustare rapidă, dar dacă aveți timp, aburiți ușor înainte de a mânca. De la mușcături carbonizate la sosuri pesto, gătitul broccoli ajută, de fapt, la eliberarea mai multor beneficii pentru sănătate pentru corpul tău.

6. Spanacul

Spanacul este super hidratant și plin de antioxidanți care ajută la oxigenarea și refacerea întregului organism. De asemenea, este bogat în:

vitaminele A, C, E și K
magneziu
fier hem pe bază de plante
luteină

Conținutul ridicat de vitamina C al acestui verde versatil cu frunze sporește producția de colagen pentru a menține pielea fermă și netedă. Dar asta nu este tot. Vitamina A pe care o furnizează poate promova părul puternic și strălucitor, în timp ce vitamina K s-a demonstrat că ajută la reducerea inflamației în celule.

Pentru a încerca: adăugați pumni de spanac într-un smoothie, salată sau sote. 

7. Nuci

Multe nuci (în special migdale) sunt o sursă excelentă de vitamina E, care poate ajuta la repararea țesutului pielii, reține umiditatea pielii și protejează pielea de razele UV dăunătoare. Nucile conțin chiar și acizi grași omega-3 antiinflamatori care pot ajuta:

întărește membranele celulare ale pielii
protejează împotriva daunelor solare
oferă pielii o strălucire frumoasă, păstrându-și bariera naturală de ulei

Pentru a încerca: presară un amestec de nuci deasupra salatelor sau mănâncă o mână ca gustare. Nu îndepărtați nici pielea, deoarece studiile arată că 50% sau mai mult de antioxidanți se pierd fără piele.

8. Avocado

Avocado este bogat în acizi grași care luptă împotriva inflamației, care promovează pielea netedă și suplă. De asemenea, conțin o varietate de nutrienți esențiali care pot preveni efectele negative ale îmbătrânirii, inclusiv:

vitaminele K, C, E și A
vitaminele B
potasiu

Conținutul ridicat de vitamina A din avocado ne poate ajuta să eliminăm celulele moarte ale pielii, lăsându-ne o piele superbă și strălucitoare. Conținutul lor de carotenoizi poate ajuta, de asemenea, la blocarea toxinelor și a daunelor cauzate de razele soarelui și, de asemenea, poate ajuta la protejarea împotriva cancerelor de piele.

Pentru a încerca: aruncați niște avocado într-o salată, într-un smoothie sau pur și simplu mâncați-l cu o lingură. De asemenea, îl puteți încerca local ca o mască hidratantă incredibilă pentru a combate inflamația, a reduce roșeața și a ajuta la prevenirea ridurilor!

9. Cartofi dulci

Culoarea portocalie a cartofului dulci provine dintr-un antioxidant numit beta-caroten care este transformat în vitamina A. Aceasta poate ajuta la restabilirea elasticității pielii, promovează refacerea celulelor pielii și, în cele din urmă, contribuie la o piele moale și cu aspect tânăr.

Această legumă rădăcină delicioasă este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine C și E - ambele ne pot proteja pielea de radicalii liberi nocivi și ne pot menține tenul strălucitor.

10. Semințe de rodie

Rodiile au fost folosite de secole ca fruct medicinal vindecător. Bogate în vitamina C și o varietate de antioxidanți puternici, rodiile ne pot proteja corpul de daunele radicalilor liberi și pot reduce nivelurile de inflamație în sistemul nostru, scriu cei de la Healthline.

Aceste fructe sănătoase conțin și un compus numit punicalagine, care poate ajuta la păstrarea colagenului din piele, încetinind semnele de îmbătrânire.

De încercat: Presărați aceste bijuterii dulci pe o salată de spanac și nuci pentru un tratament anti-îmbătrânire!

Inundă-ți corpul cu nutrienți puternici

Hrănindu-ne cu aceste alimente anti-îmbătrânire, putem obține combustibil pentru a arăta și a ne simți cel mai bine.

Dacă sunteți în căutarea unor plante mai delicioase pe care să le încercați, alegeți fructe și legume pline de culoare. Nuanțele bogate sunt de obicei un semn al abilităților mai puternice de luptă radicală pentru a vă menține pielea sănătoasă și vibrantă. Cu cât poti încadra în farfurie mai multe culori, cu atât mai bine.

Este timpul să încetiniți semnele de îmbătrânire și să străluciți cu adevărat din interior!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net