Cele mai bune uleiuri care tratează acneea

image
Nu orice ulei este bun pentru tenul acneic pentru că, dacă nu se absoarbe rapid în piele, astupă porii şi mai mult rău face (Fotografii: Shutterstock)

Dacă îţi mai ies coşuri sau suferi de acnee în adevăratul sens al cuvântului, leacul se poate găsi nu doar în farmacie, ci şi în magazinele naturiste. Există câteva uleiuri esenţiale din plante medicinale foarte bine tolerate de piele, care conţin compuşi activi împotriva coşurilor. Aliona Tinţu, biochimist în cadrul şcolii de machiaj Cotimanis Show, ne spune care sunt cele mai bune leacuri.

Uleiul de migdale este cel mai indicat.  Conţine vitamine, în special vitamina E, fibre şi minerale (magneziu, potasiu, zinc, calciu şi fier). De asemenea, migdalele sunt deosebite prin conţinutul  de amigdalin, sau vitamina B17, un element extrem de benefic împotriva cancerului. În reţetele cosmetice împotriva acneei se utilizează ulei de migdale dulci.

Acesta curăţă, exfoliază, hrăneşte pielea şi îi redă aspectul hidratat.Poţi folosi o mască purifiantă din: un kiwi bine pisat, două linguri de iaurt, una de suc de portocale, una de migdale dulci, una de miere, una de migdale mărunţite şi două picături de ulei de portocale. Se amestecă toate ingredientele, iar masca se întinde pe faţă. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute, după care se clăteşte cu multă apă.

Pentru că are acţiune cicatrizantă şi dezinfectantă, uleiul de migdane este foarte bun şi la eliminarea cicatricelor lăsate de coşurile inestetice. Se încălzeşte ulei la 37 de grade Celsius şi se aplică pe faţă (se evită gura şi ochii. Se aplică peste acest strat o folie subţire de plastic pentru a menţine căldura cât mai mult timp. Se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.

simeon stalpnicul png
Nu orice ulei este bun pentru tenul acneic pentru că, dacă nu se absoarbe rapid în piele, astupă porii şi mai mult rău face (Fotografii: Shutterstock)

Ulei din arbore de ceai. Datorită efectului său calmant, antiseptic şi antifungic, uleiul de arbore de ceai este potrivit pentru îngrijirea zilnică a iritaţiilor pielii afectate de acnee. Se amestecă 3 picături de ulei cu 10 ml ulei vegetal (de măsline). Rezultă un mix excelent de curăţare facială împotriva acneei şi impurităţilor pielii.

Uleiul de lemn dulce. Ajută la stimularea funcţiei glandei suprarenale a sistemului natural de apărare al organismului, ce duce la eliminarea bacteriilor şi germenilor responsabili cu apariţia coşurilor. Are acţiune antiinflamatoare şi anti-oxidantă.

Tinctura de propolis. Dacă tocmai acum ţi-a ieşit un coş, e bine să ai la-ndemână tinctură de propolis. Este astringentă, dezinfectantă, usucă şi opreşte inflamaţia.

Ulei de lavandă. Această plantă este de bază în tratamentele cosmetice. Uleiul are proprietăţi antiseptice, antibacteriene, antifungice şi antiinflamatorii. Poate fi folosit atât în tratarea acneei, cât şi pentru tăieturi minore, zgârieturi ale pielii, răni şi înţepături de insecte, leziuni ale pielii, arsuri, băşici sau eczeme.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
image png
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
Narcisa Suciu pe scena  jpg
iulia albu
ruxi si cristi mitrea jpg
excutie cu ajutorul elefantului jpg
contor energie electrica
image
image
image
image
parlament jpeg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg