Cele mai comune mituri despre creșterea părului
Indiferent dacă ai părul scurt sau lung, cel mai probabil ai auzit câteva mituri despre ce ajută la creșterea și regenerarea părului și cum să nu ajungi să ți-l pierzi. Iată câteva dintre ele și cum să folosești adevărul despre acestea în favoarea ta.
1. Dacă îți tunzi părul des, acesta crește mai repede. Problemele legate de căderea părului nu au legătură cu lungimea acestuia și nici cu frecvența cu care îl tunzi. Dacă vârfurile sunt uscate și casante, este într-adevăr indicat să vizitezi salonul de coafură pentru a reda părului strălucirea, însă nu-l va determina să crească mai rapid sau mai des. Problemele care duc la căderea părului provin de la scalp și foliculii de păr.
2. Șamponarea determină ruperea părului. Nu da vina pe duș. Dacă se întâmplă să-ți cadă părul, aceasta nu se întâmplă pentru că te speli pe cap. Șamponarea este chiar recomandată pentru a elibera scalpul de excesul de sebum care poate duce la inflamații ale scalpului.
3. Cu cât îți piepteni părul mai des cu atât va fi mai sănătos și va crește mai repede. Acesta este probabil cel mai comun mit al copilăriei. Periatul în exces nu numai că nu aduce niciun beneficiu în plus, poate chiar face mai mult rău decât bine pentru că afectează cuticulele firelor de păr. Așa că periați-vă părul doar dacă este nevoie, altfel este inutil.
4. Nu-ți poți vopsi părul în timpul sarcinii. Una dintre cele mai mari griji ale femeilor însărcinate este că nu-și mai pot vopsi părul pentru că se spune că amoniacul din vopseaua de păr poate fi absorbit de scalp și poate duce la căderea părului. În realitate, cea mai mare problemă este riscul de a inhala amoniacul, însă nivelul acestuia din vopselele pentru păr este atât de scăzut încât nu poate prezenta un risc real.
5. Poți folosi orice produse pentru păr întrucât toate sunt la fel. Multe produse de pe piață promit un păr sănătos și rezistent, însă este bine ca întotdeauna să luați în calcul și ingredientele folosite. Multe dintre acestea provoacă efecte secundare afectând scalpul și foliculii părului. Tocmai pentru că produsele pentru păr au o contribuție mare în menținerea și restabilirea sănătății părului, compania Rekze Laboratories a dezvoltat o linie inovatoare de produse pentru a oferi rezultate maxime prin intermediul unor produse care pot fi eliberate fără prescripție medicală. Ingredientele folosite pentru produsele Rekze Laboratories ajută la reducerea toxinelor care ar putea cauza părul să devină casant și subțire și să îmbunătățească abilitatea scalpului de a susține creșterea unui păr sănătos care este mai puțin predispus ruperii și căderii. Linia de produse destinată căderii părului și stimulării creșterii acestuia include și singurele șervețele umede tratament de pe piață menite să curețe, să hrănească și să mențină prospețimea scalpului pe toată durata zilei.
Complexul bioactiv Procapil (o combinațe de trei substanțe active: biotinoyl tripetide-1, care stimulează metabolismul celular, apigenin, care îmbunătățește micro-circulația și acidul oleanolic, care inhibă 5a-reductaza) care se regăsește și în produsele Rekze Laboratories și-a dovedit eficiența prin teste clinice în oprirea căderii părului și în același timp stimulează creșterea acestuia. În plus, nu provoacă efecte secundare precum Minoxidilul.
6. Trebuie să-ți schimbi des șamponul folosit. Un alt mit este acela că dacă folosești același șampon pentru o perioadă lungă de timp, acesta își pierde eficiența, iar pentru a stimula creșterea părului acesta trebuie schimbat periodic. Tipul de șampon folosit trebuie adaptat tipului de păr al fiecăruia, iar folosirea aceluiași produs este chiar recomandată mai ales când vine vorba de tratamentele împotriva căderii părului și pentru stimularea creșterii pentru că acestea au nevoie de o perioadă mai lungă pentru a-și face efectul.
7. Părul trebuie spălat rar pentru a-i stimula creșterea. Nu există o regulă legată de cât de des trebuie spălat părul. Frecvența cu care îl speli este determinată de tipul tău de păr pentru că fiecare este unic din acest punct de vedere. Așa că dacă tipul de păr sau tratamentul pe care-l urmezi cere o spălare zilnică nu ezita să o faci. Acest lucru nu face decât să elibereze scalpul de impuritățile acumulate de-a lungul zilei și care pot duce la inflamații și afecțiuni ale acestuia.