Cele mai eficiente metode să alungi țânțarii
Teama de înțepăturile de țânțari a crescut mai mult odată cu discuțiile privind transmiterea virusului Zika prin intermediul lor în multe regiuni ale lumii. Plantele, uleiurile esențiale și metodele din comerț de combatare a țânțarilor îi fac să te ocolească atât pe tine, cât și pe cei dragi.
Ulei esențial de lavandă
Parfumul lavandei nu este deloc pe placul țânțarilor. Un ghiveci cu lavandă pus la tine în cameră va ține la dstanță micile vietăți. Poți să ungi pielea cu ulei de lavandă (amestecat cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui), pentru a evita înțepăturile de țânțari.
Suc de aloe vera
O altă plantă pe care țânțarii nu o agreează este aloe vera. O poți planta în grădină, dar și în ghiveci, în locurile luminoase din casă. Sucul de aloe vera alungă țânțarii, de aceea îl poți aplica pe piele ori de câte ori știi că trebuie să îți petreci câteva ore în locuri în care sunt și țânțari. Acest suc poate fi aplicat și pe locul înțepăturilor, pentru că reduce inflamația și grăbește vindecarea.
Ulei esențial de mentă
O altă plantă care alungă țânțarii este menta. O poți cultiva în ghivece, dar poți folosi și uleiul esențial de mentă, cu care să îți masezi pielea, mai ales dacă îți petreci seara într-un loc în mijlocul naturii.
Află cum poţi să alungi ţânţarii într-un mod eficient pe clicksanatate.ro.
Cât de periculos este virusul Zika, o nouă amenințare asupra sănătățiiDe ce sunt periculoși țânțarii. 5 motive să îi ținem la distanță și cum facem asta