Cele mai eficiente pastile antidurere

Paracetamolul

Consumat ca atare, paracetamolul de 500 sau 1000 mg  poate fi cumpărat fără reţetă medicală. Este eficient pentru ameliorarea durerilor musculare, de spate, în momentele cu febră musculară şi în neplăcerile din perioadele sensibile ale lunii. Doza recomandată: 3 până la 4 g zilnic,  cu o pauză de cel puţin şase ore între comprimate. Vârstnicii şi pacienţii cu fragilitate hepatică nu trebuie să depăşească 3 g.

Aspirina

Acidul acetilsalicilic sau aspirina face parte din categoria medicamentelor antiinflamatoare. Este recomandată pentru afecţiuni, cum ar fi durerile de cap şi de dinţi, entorsele, artrida reumatoidă şi osteoartrita. Se administrează cu şi fără reţetă. Are acţiune benefică mai ales dacă starea de rău e însoţită de febră şi reduce inflamarea muşchilor. Doza recomandată: un adult fără probleme de sănătate poate consuma 3 g de aspirină pe zi, iar persoanele trecute de 50 de ani, 2 g.

Ibuprofenul

Se poate administra fără reţetă cu o concentraţie de 200 mg şi de 400 mg. Ameliorează durerile de cap şi pe cele cauzate de febra musculară. Mai e recomandat în cazul afecţiunilor inflamatorii: artrită, sciatică, dureri de spate. 

Doza recomandată: 1200 mg pe zi, în 3 reprize, câte 400 mg la un interval de 4 ore. Ibuprofenul poate fi administrat în timpul mesei, ca să nu provoace arsuri gastrice, maximum 3 zile. 

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
cub botez tort liam png
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
Trecerea vamă Rusia - Georgia FOTO: Captură Twitter
foto captură video jpg
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg