Ciocolata neagră previne cancerul și amână îmbătrânirea

Ultima actualizare:

Nu doar mâncărurile tradiționale ne fac cu ochiul de sărbători, ci și dulciurile. Pe lângă cozonaci, plăcinte și torturi, bomboanele și ciocolata ocupă un loc de cinste. Consumată în doze normale, ciocolata face și bine organismului nostru. Cea mai indicată și cea mai sănătoasă este ciocolata neagră, datorită conținutului ridicat de flavonoide.

Stimulează starea de spirit. Când te simți obosit și stresat, o bucățică de ciocolată poate face minuni. Induce senzația de calm și starea de bine (datorită  creșterii producției de endorfine în organism).

Scade colesterolul. Ciocolata conține flavonoide în cantități mari, ceea ce înseamnă că reduce cantitatea de colesterol “rau” (LDL). Grăsimile conținute de ciocolată sunt sub formă de acid stearic, care nu are nici un efect asupra colesterolului.

Previne bolile inimii. Continutul ridicat de flavonoide ajută la reducerea riscului de boli de inimă. Flavonoidele ajută la dizolvarea substanțelor grase din sânge și împiedică înfundarea arterelor. 

Previne cancerul. Ciocolata conține antioxidanți în cantități mari, iar aceștia combat și distrug radicalii liberi (cauza principală a cancerului) din organism. Fiecare 100 de grame de ciocolată conține 13.120 oracs (unități de absorbție a radicalilor de oxigen).

Benefică pentru dinți. Studiile recente au aratat că ciocolata pură conține anumite substanțe care distrug bacteriile responsabile pentru apariția cariilor. Deci, zahărul este cel care cauzează probleme. 

Îmbunătățește pielea. Flavonoizii din cacao absorb lumina UV din razele soarelui și protejează pielea de arsură, reduc ridurile și încetinesc procesul de îmbătrânire. Așadar, folosiți creme pe bază de ciocolată. 

image
image
image
image
image
image
NjZiZmIxMzZlZmFkMzk4ZTMyZTFiNTZmMzlh thumb jpg
blue air caseta copy jpg
Razboi Ucraina Rusia distrugeri 26-27 mai 2022 oras Bakhmut bombardamente FOTO EPA-EFE
camioana trafic foto pixabay jpg
man 2563426 960 720 jpg
The Holme Wikipedia jpg