Cireşele te ajută la digestie

Ultima actualizare:

Gustoase şi hrănitoare, cireşele au foarte puţine calorii, dar sunt pline de substanţe nutritive, vitamine şi minerale. Ele sunt recomandate în mod special persoanelor care suferă de reumatism, gută, constipaţie, litiază biliară şi renală.

Cireşele stimulează şi susţin imunitatea naturală a organismului şi reglează funcţia sistemului digestiv (au rol în reglarea procesului de fermentaţie intestinală) prin conţinutul ridicat de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi. Graţie conţinutului ridicat de potasiu, aceste fructe au şi un efect diuretic excelent. Pentru că sunt bogate în provitamina A, cireşele contribuie la creşterea acuităţii vizuale şi menţin sănătatea ţesuturilor (piele, mucoase, epiteliu). După vârsta de 40 de ani, unele persoane pot suferi de acidoză şi alcaloză, responsabile de îmbătrânirea prematură.  Vin în ajutor cireşele, prin acţiunea de reechilibrare a pH-ului din sânge, diminuând efectele acestor tulburări.

  • Sucul de cireşe ajută la eliminarea resturilor alimentare şi a toxinelor din organism, curăţă tractul urinar şi intestinele. De aceea, ar trebui introdus în mod special în dieta persoanelor care suferă de reumatism, de gută şi artrită. De asemenea, cireşele încurajează şi susţin producerea melatoninei de către organism. Aceste fructe sunt utile şi pentru remedierea pielii uscate. Încearcă remeniul următor: un pumn de cireşe fără sâmburi se mixează, iar pasta obţinută se aplică pe faţă. După 20 de minute, tenul se va clăti cu apă minerală sau cu apă fără calcar.
  • Cozile de cireşe au efecte pozitive mai ales în tratarea bolilor tractului urinar. Ceaiul se prepară prin fierberea a 30 g de cozi de cireşe într-un litru de apă, se strecoară şi se beau trei căni pe zi. Un alt remediu care poate fi folosit pentru tratarea gripei este macerarea a 50g de cozi de cireşe într-un litru de apă, timp de 12 ore. Amestecul se va fierbe timp de zece minute şi se va lăsa la infuzat alte zece minute. Se va scurge, iar lichidul rezultat se va bea în patru părţi egale, pe parcursul unei zile, conform www.sfatulmedicului.ro.
image
image
image
image
image
image
inghetata jpg
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
femeie jpg
Nivel scăzut de serotonină simptome jpeg
Rugăciune cu biblia. Foto Daniel Guță
Tineri telefon FOTO Shutterstock jpg