Coaja de lămâie are mai multe vitamine decât sucul
Când folosiți o lămâie, păstrați și cojile! Beneficiile lămâilor și ale sucului lor sunt cunoscute tuturor, însă puțini știu că și cojile acestor citrice sunt extraordinare pentru organism.
Ele conțin de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie și beneficiază de mai multe vitamine și nutrienți decât lămâia în sine. Reprezintă o sursă prețioasă de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic și betacaroten. Cu un singur amendament: asigurați-vă că lămâile sunt 100% organice, crescute bio, fără pesticide și alte substanțe chimice. Cele din supermarketuri de obicei sunt tratate chimic, iar specialiștii ne avertizează că respectiva coajă a lămâilor este toxică și periculoasă pentru sănătate. 100 g de coajă de lămâie conține 314 mg de calciu, 160 mg de potasiu, 129 mg de vitamina C, 10,6 g de fibre. Combate răceala, favorizează procesul de digestie, previne apariția artritei, ajută la sănătatea inimii, scade colesterolul rău și contribuie la reducerea stresului oxidativ și la eliminarea toxinelor din organism.