Coaja de ou, un remediu inedit
Ultima actualizare:
Una dintre cele mai bune surse de calciu e coaja de ou, cu o compoziţie asemănătoare cu a oaselor şi a dinţilor, ceea ce o face ideală în hipocalcemii. Citeşte în „Click! pentru femei“ ce beneficii oferă acest leac.
Hipocalcemia, cunoscută şi sub numele de cădere de calciu, se manifestă prin tulburări digestive, senzaţia de amorţire a membrelor, furnicături, contracţii musculare, spasme, depresie, tulburări de memorie şi de ritm cardiac, senzaţia de lipsă de aer. Toate aceste simptome pot fi prevenite cu ajutorul cojilor de ou. Sunt bogate în calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu, potasiu, zinc, elemente nutritive indispensabile organismului.
- Ideală în căderi de calciu. Pentru a evita căderile de calciu, dimineaţa, cu cel puţin un sfert de oră înainte de micul dejun, consumă câte o linguriţă de macerat din coji de ouă. E foarte important să alegi ouă de ţară sau care sunt certificate BIO şi miere de albine din surse cunoscute. Prepară maceratul din coji de ouă, pe care le speli bine. După ce sunt curăţate, lasă cojile la uscat, apoi pisează-le cu râşniţa de cafea. Adaugă miere peste pulbere, în proporţii egale, şi amestecă bine, apoi lasă la macerat o săptămână, într-un recipient din sticlă, închis etanş. Poţi ţine această cură două-trei săptămâni, în funcţie de ce carenţă de calciu ai. Tratamentul are proprietăţi şi în creşterea masei osoase, dacă introduci în dietă alimente bogate în magneziu şi vitamina D.
- Maceratul, bun pentru copii. Tulburările de creştere la copii, osteoporoza, paradontoza, problemele de sudare a oaselor apărute în urma fracturilor pot fi prevenite sau ameliorate cu ajutorul cojilor de ou. Ai nevoie de o parte praf de coji de ouă, două părţi miere de albine şi una de suc proaspăt de lămâie. Omogenizează totul şi lasă la macerat o săptămână, timp în care agiţi amestecul de trei ori pe zi. Preparatul se ţine la loc răcoros şi întunecos sau în frigider. Ia câte trei linguri pe zi, diluat cu apă, cu 20 de minute înainte de mesele principale. Pentru copii, două linguriţe de macerat pe zi sunt de ajuns. Cura poate fi urmată timp de o lună, apoi se face o pauză de două săptămâni şi se poate relua.