Combinații de plante pentru un ficat sănătos
Plantele combinate corect nu prezintă niciun fel de risc, în schimb te pot ajuta să-ți menții sănătatea.
Despre ficat se spune că este un organ silențios ce nu produce simptome evidente decât în stadii avansate. Astfel că odihna, mâncarea sănătoasă, mișcarea și relaxarea sunt importante pentru a-ți păstra ficatul sănătos timp îndelungat.
O soluție bună o reprezintă ceaiurile din plante, acestea pot calma mai ales crizele de ficat, sunt hidratante și la îndemâna oricui.
Dureroasele crize de ficat
În cazul în care resimți anumite simptome precum amețeală, anxietate, oboseală accentuată, stare de vomă nu ezita să mergi la medic pentru un consult de specialitate.
Dacă ai parte de o criză de ficat poți apela la o compresă cu ceai de coada calului, sunt eficiente atât în calmarea crizelor hepatice cât și a celor biliare. Nici afecțiunile stomacului nu sunt trecute cu vederea de această plantă.
Ceai cu efect detoxifiant
Indicat ar fi ca toamna și primăvara să apelezi la ceaiul de drăgaică și rădăcină de obligeană, ambele având un efect detoxifiant, ajutând ficatul, pancreasul și rinichii să funcționeze în parametri normali.
În cazul în care nu te impaci cu gustul lor poți să apelezi la ceaiul de măcrișul iepurelui. Indiferent care din aceste 3 plante le vei alege nu adăuga zahăr niciodată în ceai. Bea minim o cană de ceai pe zi și evită pe cât posibil alimentele prăjite sau de patiserie.
Află pe Clicksanatate.ro ce alte ceaiuri medicinale protejează ficatul de boli!
Uleiul de cătină îți reduce riscul de cancer
La ce pericole te expui dacă porți zilnic aceeași încălțăminte