Consumaţi cu moderaţie cafea la ibric!

Ultima actualizare:

    Ce este dragostea? (FOTO Arhiva Click!)
Ce este dragostea? (FOTO Arhiva Click!)

Zilnic, cafeaua preparată la ibric este savurată de milioane de consumatori. Dar un studiu, realizat de specialiştii olandezi, ne temperează elanul.

Realizatorii studiului ne recomandă să consumăm cu moderaţie deliciosa licoare. Aceştia au constatat că persoanele care beau cinci ceşti de cafea preparată la ibric pe zi, un interval de o lună, vor avea probleme de sănătate. În acest caz, nivelul colesterolului „rău"este cu 7% mai mare.

Chiar şi cafeaua decofeinizată are acest efect nociv când este consumată în exces. Creşterea nivelul de colesterol „rău" se datorează cafestolului, o substanţă prezentă în compoziţia cafelei nefiltrate , aşa cum este cea preparată la ibric.

Specialiştii au observat că această substanţă inhibă activitatea a trei gene care ar trebui să menţină colesterolul la un nivel constant. În schimb, cafeaua preparată la filtru şi cea instant nu conţin cafestol şi nu au acelaşi efect nociv asupra sănătăţii noastre, spun specialiştii olandezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net