Copiii alăptaţi natural sunt mai feriţi de astm

Ultima actualizare:

    Copiii alăptaţi natural
Copiii alăptaţi natural

Cercetătorii de la Centrul Medical Erasmus din Olanda au ajuns la concluzia că hrănirea copiilor exclusiv cu lapte matern până la vârsta de 6 luni poate reduce riscul apariţiei simptomelor astmului în copilărie.

În urma studiului afectuat de aceştia, a reieşit faptul că subiecţii, care nu au fost alăptaţi niciodată au prezentat o incidenţă mult mai mare a respiraţiei dificile şi a tusei uscate sau cu expectoraţii în primii 4 ani de viaţă, comparativ cu cei care au fost hrăniţi cu lapte matern în primele 6 luni. Copiii care nu fuseseră alăptaţi deloc prezentau de 1,4-1,5 mai des simptome precum respiraţia şuierătoare şi tusea.

Chiar şi în cazul copiilor care au fost hrăniţi atât cu laptele mamei, cât şi cu alte tipuri de lapte în primele 4 luni, s-a observat un risc crescut de dezvoltare a simptomelor premergătoare astmului, comparativ cu cei care au fost hrăniţi în exclusivitate cu lapte matern. De asemenea, studiul a relevat faptul că primele simptome ale astmului apar mult mai devreme la copiii care au fost alăptaţi mai puţin timp sau în completarea dietei formate din alte alimente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net