Cu ce poţi înlocui carnea în alimentaţie
Reducerea consumului de carne este benefică, deoarece acest aliment consumat în exces poate favoriza apariţia mai multor probleme de sănătate. Din fericire, există alimentele cu care poţi înlocui carnea fără probleme.
Spirulina
O algă care se consumă în stare proaspătă, în capsule sau sub formă de fulgi, spirulina conţine între 50 % şi 70 % proteine de înaltă calitate. Este, de asemenea, o sursă bună de fier, betacaroten şi acizi graşi Omega-6 .
Are puţine calorii şi este bogată în ficocianine, ceea ce o recomandă şi pentru prevenţia cancerului.
Soia
Foarte bogată în acizi graşi esenţiali polinesaturaiţ, soia are în compoţie aproximativ 36 g proteină la 100 de grame. Soia este şi o sursă excelentă de minerale - fier, zinc şi calciu.
Descoperă pe clicksanatate.ro alimente care pot înlocui carnea!