Cum calmezi mâncărimile produse de eczeme pe timpul nopții. Ține cont de aceste sfaturi

Ultima actualizare:

    Eczemele provoacă mâncărimi FOTO: Unsplash.com
Eczemele provoacă mâncărimi FOTO: Unsplash.com

Eczema este o afecțiune comună, necontagioasă a pielii, care poate provoca mâncărime, erupții cutanate, porțiuni de piele aspră și durere. Noaptea, temperatura corpului scade de aceea este posibil ca unele persoane să simtă mâncărimi pe piele.

Aceste simptome dispar frecvent odată cu vârsta. Aproximativ 95% dintre copiii cu eczemă nu mai prezintă simptome după 20 de ani. Atunci când eczema provoacă mâncărime care îți perturbă constant somnul, îmbăierea, hidratarea și administrarea regulată de medicamente pot reduce semnificativ simptomele. Chiar dacă eczema nu se poate vindeca niciodată complet, simptomele sunt de obicei controlabile, scrie doc.ro.

De ce se agravează eczema noaptea

Încă se mai fac studii cu privire la cauzele apariției eczemelor, dar în declanșarea lor pot fi implicați diverși factori genetici și de mediu.

Simptomele eczemei se pot agrava noaptea din câteva motive, conform medicalnewstoday.com.

•    Datorită ciclurilor de somn și veghe ale corpului, temperatura ta scade noaptea, ceea ce poate face pielea să simtă mâncărimi.

•    Totuși, dacă te hidratezi corespunzător în timpul zilei, este posibil ca efectele să se reducă noaptea.

•    Ești mai predispus să te scarpini în somn, ceea ce poate agrava mâncărimea.

•    Când ai eczeme, tinzi să te trezești de câteva ori în timpul nopții fără să-ți dai seama. S-ar putea să te zgârii când te scarpini, deoarece ești prea somnoros pentru a-ți aminti că de fapt nu e bine să te scarpini. Lezarea pielii poate agrava mâncărimea, ceea ce îți poate întrerupe și mai mult somnul.

Cum să previi mâncărimea cauzată de eczeme noaptea

Una dintre cele mai mâncărimea cauzată de eczeme noapteai bune modalități de a preveni apariția eczemelor pe timp de noapte este evitarea declanșatorilor înainte de culcare. Unii factori declanșatori pot include diverse activități și țesături.

Următoarele sfaturi pot ajuta la prevenirea mâncărimii eczemelor pe timp de noapte:

•    Hidratați pielea bine înainte de culcare. Utilizați o cremă hidratantă pe bază de ulei sau o cremă cu substanțe medicamentoase, cum ar fi o cremă cu steroizi, înainte de culcare. Un medic vă poate prescrie unguente topice mai puternice.

•    Fă baie sau duș înainte de culcare. Baia regulată este importantă pentru a menține pielea hidratată și a preveni infecțiile. Hidratează-te întotdeauna în următoarele 3 minute după baie, pentru a menține apa în piele.

•    Încearcați terapia de hidratare umedă. Dacă pielea are tendințe de uscare  pe timpul nopții în zonele cu eczeme, încercați comprese umede în jurul acestora, după ce ați folosit produse de hidratare. Păstrarea acesteia peste noapte poate ajuta la menținerea pielii hidratate.

•    Evitați țesăturile dure. Nu folosiți cearșafuri sau pijamale din țesături care pot irita pielea, cum ar fi lâna sau poliesterul. Îmbrăcămintea și lenjeria de pat din bumbac 100% sau satin sunt mai blânde cu pielea.

•    Evitați alergenii înainte de culcare. Mulți oameni cu eczeme au, de asemenea, diverse alergii, iar activarea acestora pot agrava simptomele eczemei. Poate ajuta să stați departe de alergenii obișnuiți, cum ar fi polenul sau părul animalelor de companie, pe timp de noapte.

•    Luați antihistaminice. Chiar dacă nu întotdeauna antihistaminicele reduc  mâncărimea, ele pot da o stare de somnolență, ajutând persoanele să adormă, în ciuda mâncărimii.

•    Încearcați melatonina. Un studiu din 2016 sugerează că suplimentul cu  melatonină poate ajuta copiii cu eczeme să adoarmă mai repede.

•    Purtați mănuși subțiri pe timpul nopții. Acestea fac mai dificilă zgârierea și pot ajuta la controlul mâncărimii eczemelor pe timp de noapte. Puteți găsi în farmacii mănuși care ajută la hidratarea mâinilor după aplicarea unei creme de mâini, folosește-le pe acelea.

•    Mențineți rece temperatura din dormitor. Transpirația sau pur și simplu senzația de căldură pot accentua senzația de mâncărime.

•    Respectați igiena somnului. Încercați să vă băgați în pat la aceeași oră în fiecare noapte și încercați o activitate relaxantă, cum ar fi lectura sau meditația, înainte de culcare.

Persoanele cu eczeme și alte persoane care au pielea sensibilă ar trebui să evite următoarele, mai ales înainte de culcare:

•    săpunuri, loțiuni și produse cosmetice care conțin parfumuri sau coloranți

•    produse de curățare casnice

•    acarienii

•    benzină

•    nichel și alte metale

•    fum de țigară

•    transpirația

•    activități solicitante

Dacă simptomele eczemei nu se reduc în timp, afectează somnul sau  afecțiunea se agravează, medicul vă poate recomanda medicamente imunosupresoare. Acestea împiedică sistemul imunitar să reacționeze excesiv și să declanșeze crize.

Terapia cu lumină sau fototerapia poate ajuta și în cazul eczemelor severe.

Citește și:Te mănâncă pielea? Iată cum recunoşti ce formă de eczemă ai!

3 remedii contra eczemelor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net