Cum depistezi hepatitele B și C
Cum simptomele hepatitelor sunt adesea puse pe seama altor boli sau nu apar deloc, cum este cazul a 40% din bolnavii de hepatita B, recomandarea medicilor este să fie făcut un control preventiv.
Boli infecțioase ale ficatului, hepatitele B și C sunt cauzate de infecția cu virusuri hepatitice care determină forme acute sau cronice. Infecția acută nu se manifestă de obicei și nu pune viața în pericol, circa 20% din pacienți eliminând virusul în primele 6 luni de la infectare. După vindecare, se păstrează în corp anticorpii formați de sistemul imunitar în urma infecției acute.
În 80% din cazuri, virusurile provoacă forme cronice care pot duce la complicații cum sunt ciroza sau cancerul hepatic. Exceptând situația în care hepatitele B și C nu dau simptome sesizabile, e nevoie de un consult medical imediat ce se observă semne precum: îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter), decolorarea scaunelor, oboseală inexplicabilă, inapetență, dureri abdominale, diaree, insomnie.
Află pe clicksanatate.ro ce teste sunt necesare!Aceste alimente intensifică senzația de foameȘtii care este legătura dintre ghimbir și celulită?