Cum funcţionează acupunctura

10 ianuarie 2017
article img
Există aproximativ 350 de puncte de acupunctură în corp, prin care pot fi accesate canalele de energie.www.clicksanatate.ro

Metodă terapeutică originară din China, acupunctura tratează nu numai simptomele unei boli, ci şi cauzele acesteia. Are beneficii şi asupra stării de spirit, căci alungă stresul.

Acupunctura implică introducerea unor ace mici, special create pentru astfel de tratamente, în anumite puncte de pe corp. Potrivit medicinei tradiţionale chineze, aceste puncte sunt canale de energie care transportă energia vitală Qi.

Canalele de energie sunt situate pe mai multe meridiane, care corespund fiecărui organ al corpului şi care răspund de anumite funcţii ale organismului.

Când apar blocaje în fluxul energetic, pot apărea diverse probleme de sănătate. Acupunctura deblochează sistemul energetic. Metoda terapeutică este recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii din anul 1979.

Sfat

Terapia cu ajutorul acelor ajută la recuperarea celor care au suferit un accident vascular cerebral (AVC).

Se folosesc ace de unică folosinţă

Pacientul stă întins pe burtă sau pe spate, în timp ce terapeutul introduce acele, care sunt de unică folosinţă,  în piele, 3-4 mm. Procedura nu este dureroasă, cel în cauză simţind doar un mic disconfort, mai ales dacă punctele în care sunt introduse acele se află la extemităţi.

O şedinţă durează între 15 şi 30 minute şi sunt recomandate 2-3 pe săptămână.  Numărul de şedinţe de care are nevoie o persoană este stabilit de către terapeut, în funcţie de tipul afecţiunii şi de cum evoluează boala. Este important să îi spui terapeutului dacă suferi de hemofilie sau dacă iei anticoagulante.

Info

Există aproximativ 350  de puncte de acupunctură în corp, prin care pot fi accesate canalele de energie.

Află pe clicksanatate.ro ce afecțiuni se pot trata prin acupunctură!

Leacuri inedite de alungat virozele

Cele mai importante surse de poluare din casă