Cum funcţionează acupunctura


    Există aproximativ 350  de puncte de acupunctură în corp, prin care pot fi accesate canalele de energie.www.clicksanatate.ro
Există aproximativ 350 de puncte de acupunctură în corp, prin care pot fi accesate canalele de energie.www.clicksanatate.ro

Metodă terapeutică originară din China, acupunctura tratează nu numai simptomele unei boli, ci şi cauzele acesteia. Are beneficii şi asupra stării de spirit, căci alungă stresul.

Acupunctura implică introducerea unor ace mici, special create pentru astfel de tratamente, în anumite puncte de pe corp. Potrivit medicinei tradiţionale chineze, aceste puncte sunt canale de energie care transportă energia vitală Qi.

Canalele de energie sunt situate pe mai multe meridiane, care corespund fiecărui organ al corpului şi care răspund de anumite funcţii ale organismului.

Când apar blocaje în fluxul energetic, pot apărea diverse probleme de sănătate. Acupunctura deblochează sistemul energetic. Metoda terapeutică este recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii din anul 1979.

Sfat

Terapia cu ajutorul acelor ajută la recuperarea celor care au suferit un accident vascular cerebral (AVC).

Se folosesc ace de unică folosinţă

Pacientul stă întins pe burtă sau pe spate, în timp ce terapeutul introduce acele, care sunt de unică folosinţă,  în piele, 3-4 mm. Procedura nu este dureroasă, cel în cauză simţind doar un mic disconfort, mai ales dacă punctele în care sunt introduse acele se află la extemităţi.

O şedinţă durează între 15 şi 30 minute şi sunt recomandate 2-3 pe săptămână.  Numărul de şedinţe de care are nevoie o persoană este stabilit de către terapeut, în funcţie de tipul afecţiunii şi de cum evoluează boala. Este important să îi spui terapeutului dacă suferi de hemofilie sau dacă iei anticoagulante.

Info

Există aproximativ 350  de puncte de acupunctură în corp, prin care pot fi accesate canalele de energie.

Află pe clicksanatate.ro ce afecțiuni se pot trata prin acupunctură!

Leacuri inedite de alungat virozele

Cele mai importante surse de poluare din casă

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Jorge la Survivor (1) jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg