Cum ne ajută nucile caju
Ultima actualizare:
Preferate sub formă de gustare între mese, nucile caju pot fi consumate simple, în salate, smoothie-uri sau deserturi. Din ele se poate face lapte sau brânză, tocmai bune pentru cei care ţin regim vegetarian. Iată cum te ajută la sănătate aceste fructe!
- Au grijă de inima ta. Datorită conţinutului mare de grăsimi sănătoase, nucile caju ajută la diminuarea colesterolului din sânge. De asemenea, pentru o bună funcţionare, organismul nostru are nevoie de o alimentaţie bogată în nutrienţi esenţiali, iar nucile caju sunt o alegere bună pentru o gustare sănătoasă.
- Întăresc organismul. Organismul nostru are nevoie zilnic de 300-750 mg de magneziu pentru a regla cantitatea de calciu absorbită de sistemul osos. Poţi include în alimentaţia ta caju pentru că oferă o cantitate mare din acest mineral.
- Menţin sub control tensiunea arterială. Sărace în sodiu, dar bogate în potasiu, nucile caju menţin sub control tensiunea arterială. Atunci când cantitatea de sodiu este prea mare, organismul nostru reţine apă. Astfel, volumul de sânge se măreşte, iar tensiunea arterială creşte.
- Reduc riscul de dezvoltare a cancerului. Nucile caju sunt bogate în antioxidanţi precum seleniu şi vitamina E care împiedică oxidarea radicalilor liberi, ceea ce înseamnă că riscul de apariţie a tumorilor este redus. De asemenea, fiind bogate în zinc, acestea au rolul de a proteja organismul de infecţii.
- Ajută la buna funcţionare a creierului. Cu un conţinut ridicat de cupru, nucile caju au un rol important în activarea enzimelor, producerea de hormoni şi buna funcţionare a creierului. De altfel, cupru este necesar pentru producerea de celule roşii care ajută la prevenirea anemiilor.
- Evită nucile caju sărate, îndulcite sau prăjite! În comerţ, nucile caju se găsesc sub diferite feluri: sărate, îndulcite cu miere, prăjite. Dacă ai probleme cu tensiunea sau cu greutatea, mănâncă-le în stare naturală.