Cum ne protejăm de radiațiile mobilului

Ultima actualizare:

Telefonul mobil este o sursă de radiații, iar efectul acestora asupra sănătății depinde de cantitatea de unde emise, de durata de expunere și de intensitatea câmpului electromagnetic. Undele emise de telefonul portabil duce la o ușoară creștere a temperaturii din țesuturi, pe care corpul o elimină prin procesele normale de termoreglare.

Unele cercetări au subliniat că folosirea îndelungată a telefonului mobil poate produce dureri de cap, pierderi de memorie, insomnii, boli cardiovasculare, cancer cerebral, dereglări hormonale și slăbirea sistemului imunitar. Totuși, nu există dovezi suficient de clare privind efectele negative ale acestor radiații asupra corpului uman. Medicii au observat însă că persoanele care vorbesc mai mult de două ore pezi la mobil au mai des simptome precum dureri de cap, senzația de amețeală și greutate de concentrare. Medicii îi avertizează pe părinți să nu îi lase pe copii să vorbească la telefonul mobil, în cazul celor mici rata de absorbție a undelor electromagnetice fiind mai mare.

Semnal slab, risc mai mare

Atunci când semnalul este scăzut, undele electromagnetice sunt mai crescute. În această situație, telefonul emite la maximum, pentru a menține semnalul cât mai bun. De aceea, este recomandabil să se evite conversațiile telefonice în tren, în metrou, la munte sau oriunde semnalul este mai slab. Când totuși convorbirea telefonică este urgentă în timpul călătoriilor, este bine ca aceasta să fie limitată. De asemenea, câmpul electromagnetic este mai puternic și în spațiile închise.

Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net